“Adalete hava, su, ekmek kadar ihtiyacımız var”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Adalet Kurultayı’nın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Çanakkale’den, tarihimizin yeniden yazıldığı o topraklardan, tarihi yeniden yazma kararlılıyla, inancıyla ayrıldık. Karalamalara, algı yaratmaya dönük saldırılara rağmen orada, 4 gün süren çok başarılı bir kurultay gerçekleştirdik” dedi.

Bektaşoğlu, bayramın birinci ve ikinci günü partisinin il ve ilçe teşkilatlarında düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı ve yaptığı konuşmalarda Adalet Kurultayı’nı değerlendirdi.  Partililerden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı sonuç bildirgesini halka anlatmalarını isteyen Milletvekili Bektaşoğlu “Orada Türkiye’nin fotoğrafı var.

Hayatın her alanında yaşanan adaletsizliklere, o bildirgeyle karşı çıkıyoruz. Adalete toprak, hava, su, ekmek kadar ihtiyacımız olduğunu ve bundan vaz geçmeyeceğimizi belirtiyoruz” ifadesini kullandı.

Bektaşoğu, toplumda giderek artan hak, hukuk ve adalet isteklerini görmezden gelen AKP’nin, kurultayı dedikodularla, olmamış şeyleri olmuş gibi göstererek karalamaya çalıştığını belirterek, “Her fırsatta Atatürk ve cumhuriyeti kuranlara saldıranlardan, şehitlere kelle diyen zihniyet sahiplerinden şehitlere saygıyı öğrenecek değiliz “dedi.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN, CUMHURİYET VE DEMOKRASİYİ KORUYACAĞIZ”

“Tek bir adam marifetiyle bir bilinmeze, bir karanlığa bir maceraya doğru hızla sürükleniyoruz” diyen Bektaşoğlu, hükümetin FETÖ’yle mücadele politikasını eleştirdi. CHP Milletvekili bu konuda şunları söyledi: “15 yıl yasamayı, yargıyı, güvenliği, eğitim ve sağlık kurumlarını yani Türkiye’yi birlikte yönettikleri bir cemaati FETÖ’ye dönüştürdüler. Sonra da bütün faaliyetlerini bildikleri bu örgütün, 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasını, bir aşamasından sonra kontrol ederek, kendi iktidarlarını sağlamlaştırmanın yolunu açtılar. Şimdi de, demokrasiyi, cumhuriyeti, parlamentoyu, hukuk düzenini tamamen ortadan kaldırarak bunun yerine diktatörlük yapısı kurmaya çalışıyorlar. Güya FETÖ’yle mücadele adı altında kendisine muhalif olan kim varsa, yazarları, çizerleri, öğretmenleri akademisyenleri, aydınları son olarak da milletvekillerini içeri tıkıyorlar, görevlerinden uzaklaştırıyorlar. Bir taraftan da en büyük korkusu ve kabusu genel başkanımızı, dolayısıyla bizleri tehdit ediyor.

Bu nafile bir çabadır. Biz bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda şahlara, sultanlara, zalimlere başkaldırmış atalara sahibiz. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyon’da adına yedi düvel denilen emperyalizme kafa tutmuş bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Kurtuluş savaşıyla cumhuriyet kurmuş Atatürk gibi bir öndere sahibiz. Onun ruhuyla dimdik ayaktayız. Söz konusu ülkemiz, vatanımız halkımız olunca gerisi teferruattır. Korkmayacağız, yılmayacağız. Bedeli ne olursa olsun partimizin altı okunda karşılık bulan Cumhuriyet ve demokrasinin bütün kazanımlarını sonuna kadar koruyacağız.”

“ÇATIRDIYORLAR, GİDİYORLAR, GİDECEKLER… AKP’Yİ BAHÇELİ’NİN MHP’Sİ BİLE KURTARAMAYACAK”

AKP’nin erime sürecine girdiğini iddia eden Bülent Bektaşoğlu, “Ne yaparsa yapsınlar, onları hiç bir şey, hatta Bahçeli’nin MHP’si bile kurtaramayacak. Çatırdıyorlar, sallanıyorlar. AKP Genel Başkanını Cumhurbaşkanının 2019 ve yüzde ellibir artı biri dilinden düşürmeyişi, giderek saldırgan bir üslupla sertleşmesi, rajon kesmeye çalışması bundan. Gidiyorlar, gidecekler.

Referandum sürecinde, ardından Adalet Yürüyüşünde, son olarak da Çanakkale’de Adalet Kurultayında biraraya geldiğimiz hak, hukuk, adalet arayan milyonlarla demokrasi güçleri ve yurtseverlerle birlikteliğimizi sürdüreceğiz.  Atatürk’ün samsuna çıktığı tarihin 100’üncü yılı olan 2019, CHP’nin iktidarını ilan ettiği gün olacaktır” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu, ilçe gezilerini hafta içinde de sürdüreceğini sözlerine ekledi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/05/adalete-hava-su-ekmek-kadar-ihtiyacimiz-var/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"