Bektaşoğlu, "Adaletli bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz"


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoığlu, yeni adli yılın başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bektaşoğlu açıklamasında şöyle dedi: "Hukuk sadece yazılı kuralları içeren bir kitap, ne de o kitaba göre bir bina içerisinde çeşitli türde suçlar işleyenlerin yargılanması demek değildir.

Hukuk bir düzenin adıdır. Bütün canlıların doğuşlarından başlayarak, devletle, yaşamla, birbirleriyle olan ilişkilerini etik, evrensel değer ve erdemlerle düzenler.
Ülkemizde ne yazık ki, hukukun bütün alanlarını alt ve üst yapısındaki karar verici, kanun yapıcı organlarını siyaset kurumu belirliyor.
Siyasal iktidar, bugüne kadar adli ve idari yargıda kendine bağımlı bir sistem kurma hevesi ve arzusuyla yaptığı düzenlemelerle, kendi siyasi görüş ve anlayışına uygun, liyakata dayanmayan atamalarla yargı bağımsızlığını ortadan kaldırdı.
Bu dönemdeki atamalarla yargının kılcal damarlarına yerleştirilen ve özel yetkilerle donatılarak korunan cemaat militanlarının demokrasi ve cumhuriyetimize yönelik 15 Temmuz terör eylemine tanık olduk.
Ancak bu dönemden hiç ders alınmamış gibi yargının üzerindeki siyasetin vesayeti sürdürülmek istenmektedir.

Dolayısıyla yargıya güven duygusu sarsılıyor, yargı kararları tartışmalı hale geliyor ve adalet sarayları binlerce adalet mağduru yaratıyor.
Bu dönem sona erdirilmelidir.  Anayasaya bağlılık başta olmak üzere, bütün yasa ve yönetmeliklere yargı kararlarına uyma hukuk düzeninin temel şartı olduğunu unutmadan; kapısından siyasetin girmeyeceği, içindeki yargıçların siyasetçinin emrinde olmayacağı kararların etki altında kalınmadan, korkmadan alındığı adliye binaları oluşturmalıyız.

Bunlar sağlanmadığı sürece kriz ve kaos derinleşir, ülkemizde toplumsal barış, demokrasi, hak ve özgürlükler korunup gelişemez ve hukuk düzeninden hızla uzaklaşırız.
Biz CHP olarak; adaleti en yüce ve kutsal bir kurum olarak kabul ediyoruz. Adaletli bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.
Esas duruşta durmayan, düğmesiz cüppesinin yakasını kavuşturmayan, kimsenin karşısında eğilmeyen, alkışlamayan, vicdanına adalet duygusundan başka bir şey sıkışmamış, hukukun üstünlüğüne inanan, cumhuriyet adına görev yapan, kararlarını etkisiz verebilen bağlantısız, bağımsız, hak, hukuk ve adaletin tarafında olan, bir yargıdan yanayız.
Bunda birleşen bütün hukukçuların, yargı mensupları ve adliye çalışanlarının, cezaevi personelleri, infaz koruma memurları ve hukukun diğer paydaşlarının ve halkımızın yeni adli yılını kutluyorum.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/06/bektasoglu-adaletli-bir-turkiyede-yasamak-istiyoruz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"