Yeni adli yıl başladı


Yeni adli yıl dün düzenlenen törenle başladı. Valilik önünde düzenlenen törende Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ve Baro Başkanı Soner Karademi̇r Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törene Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez'in yanı sıra Adalet komisyonu Başkanı Mehmet Demir, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldılar. Törende konuşan Başsavcı Alan, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve Giresun'a adalet, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

[caption id="attachment_31555" align="alignleft" width="300"] BAŞSAVCIDAN UYARILAR: Adli yıl açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, meslektaşlarına seslenerek, “Devletimizin güler yüzünü milletimize göstermek, yargı millet arasındaki güven ortamının oluşturulmasına gayret gösterilmesinin altını çizmek istiyorum” dedi.[/caption]

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre millet adına TBMM ve bağımsız yargının karar verebildiğini vurgulayan Alan, "Bu noktada yargı gücünü milletten alan yargı aynı zamanda da milletin hizmetindedir. Milletten kopuk bir yargı, halkın değer yargılarından uzak bir yargı gücünü milletten nasıl alacaktır. Onun için adliyeler milletin hizmetinde ve emrindedir" dedi.

Başsavcı alan konuşmasında yargı bağımsızlığına da vurgu yaparak, “Tüm meslektaşlarımdan, mesai arkadaşlarımdan devletimizin güler yüzünü milletimize göstermek, yargı millet arasındaki güven ortamının oluşturulmasına gayret gösterilmesinin altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu. Başsavcı Alan, bazı davalarla ilgili eksik ve doğru olmayan bilgiye dayalı kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine şahit olunduğunu da belirtti.

[caption id="attachment_31556" align="alignleft" width="300"] ADALET VURGUSU: Giresun Adliyesi Adalet komisyonu Başkanı Mehmet Demir, adli yıl açılışındaki konuşmasında adalet vurgusu yaptı.[/caption]

Giresun Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir, yaptığı konuşmasında “Milletimiz dört bir yandan terör saldırıları ile karşı karşıya kalmıştır. Ancak bunlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Adalet kavramı sadece adalet çalışanlarına mahsus değildir. Devlet ve adalet kavramları birbirlerine bağlıdır. Adaletsiz devlet ruhsuz beden gibidir” dedi.

 

 

[caption id="attachment_31557" align="alignright" width="300"] BARO BAŞKANI’NDAN TARAFSIZ YARGI İSTEĞİ: Giresun Barosu Başkanı Soner Karademir, adli yıl açılış töreninde tarafsız ve adil yargı vurgusu yaptı.[/caption]

Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir ise konuşmasında yargı bağımsızlığına dikkat çekerek, “Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı tartışılmazlığı adil yargılanma ve sorunlarına ilişkin konularda toplumun kaygılarını tartışmadan üstünü örtmek hastalıklı bir hukuk devletine sebep verir. İnsan onuru yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü temeline oturan tarafsız ve güçlü bir yargı sistemi toplumun hayat sigortasıdır. Kişilere göre şekillenmeyen eşitlikçi ve keyfilikten uzak hakim ve savcıların şucu bucu diye tarif edilmediği, avukatların rahatlıkla mesleklerini icra ettiği gün herkesin hukuka güvendiği, görüşlerine göre insanların sınıflandırılmadan hep birlikte yaşayalım” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/06/yeni-adli-yil-basladi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"