MHP İl Teşkilatı da Genel Merkeze resti çekti

MHP İl Başkanı İbrahim Dizdar” Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi partimizde de istiyoruz” dedi.


MHP Giresun İl Başkanı İbrahim Dizdar, “Genel başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi partimizde de istiyoruz. Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek Milliyetçi Hareket Partisini en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini arzuluyoruz” dedi.

Akşam saatlerinde toplanan MHP Giresun İl Yönetim Kurulu karar alarak genel merkezi olağan üstü kurultaya davet etti. İl Yönetim Kurulu adına İl Başkanı İbrahim Dizdar yaptığı açıklamada, 47 yıllık şerefli bir maziye sahip olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde il başkanı ve il yönetim kurulu üyeliği nasip olmuş kişiler olarak 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde 48 bin 970 oy alarak 1 milletvekili çıkardıklarını belirtti. Giresun’da 1 Kasım seçimlerinde 10 bin 658 oy kaybederek seçim mağlubiyeti yaşadıklarını ve bunun neticesinde 1 milletvekilliğimizi kaybettiklerini söyleyen Dizdar, “1 Kasım seçimlerinde milletvekili ve oy kaybı sadece Giresun’da olmamıştır. Türkiye genelinde de 2 milyon oy ve 40 milletvekili kaybedilmiştir. Bu sonuçlar il ve ilçe teşkilatlarımızın başarısızlığı olmayıp tüm Türkiye genelindeki illerimizde de benzeri sonuçlar alınmıştır” dedi.

Dizdar açıklamasının devamında, “Seçimlerden sonra bazı il başkanlarının dahil olduğu üst kurul delegeleri olağanüstü kongre isteklerini belirterek Genel Merkezimize müracaat etmiş ancak genel merkezimiz tarafından bu isteğe karşılık imza veren il ve ilçe başkanları görevden alınarak teşkilatlar kapatılmıştır. Kongre isteyen delegelere teşkilatları kapatarak cevap vermek ülkücüleri yaralamaktan başka bir işe yaramamıştır” ifadelerine yer verdi.
“GENEL BAŞKANIMIZIN TÜRKİYE İÇİN İSTEDİĞİ DEMOKRASİYİ PARTİMİZDE DE İSTİYORUZ”

Dizdar, “Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimizden beklenilen olağan üstü kongre kararı alarak MHP’nin tartışılır hale gelmesi ve mahkeme kapılarına düşen parti olmaktan kurtaracaktır. Olağan üstü kongre Ülkücü Hareketi bir biri ile yeniden kucaklaştıracaktır. Birleştirici olmak Genel Merkezin görevidir. Fesihçi bir Genel Merkez ileride telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalacaktır. Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi partimizde de istiyoruz. Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek Milliyetçi Hareket Partisini en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.



MHP İl Teşkilatı da Genel Merkeze resti çekti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"