GRÜ’de Türkiye-Rusya Yakınlaşması konferansı


GRÜ Stratejik Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye – Rusya Yakınlaşması Anlamak” başlıklı konferans Türk-Rus ilişkileri uzmanı Doç. Dr. Alexander Sotnichenko’nun sunumuyla, Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Açış konuşmasını topluluk Başkanı Lokmaz Yılmaz yaptı. Osmanlı’dan günümüze Türk-Rus ilişkilerini irdeleyen Yılmaz’dan sonra Doç. Dr. Alexander Sotnichenko kürsüye çıktı. Türk-Rus ilişkisinin yüzyıllara yayılan bir geçmişe sahip olduğunu ve birçok açıdan iki toplumun birbirini etkilediğini söyleyen Sotnichenko, bu etkileşimin tüm bölgeye yansıdığını belirtti.Yüzyıllarca savaşan iki ülke arasındaki ilişkilerin son yüzyılda farklı bir boyutta devam ettiğini belirten Doç. Dr. Alexander Sotnichenko,  birçok sektörde gelişen ve büyüyen sıcak ilişkilerin, ara sıra yaşanan krizlere rağmen siyasi alanda da kendisini hissettirdiğini söyledi.
Rusya–Türkiye ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınacağına inandığını söyleyen Sotnichenko, konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/12/11/grude-turkiye-rusya-yakinlasmasi-konferansi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"