Giresun'da Lavanta yetiştiriciliği

http://giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2018/04/lavanta.jpg

Giresun’da tarımsal gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi kapsamında başlatılan ‘Lavanta Yetiştiriciliği’ çalışmaları konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi; “İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)tarafından finanse edilen “Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP)” kapsamında; demonstrasyon amaçlı olmak üzere Şebinkarahisar ilçesi Bayramköy köyünde Hüseyin Yücel isimli üreticimize 13 dekar alanda ‘Lavanta Bahçesi” tesis edilmiştir. Ayrıca kuruma riskini minimuma indirmek ve verimi artırmak için lavanta dikimi yapılacak arazi üzerine teknik elemanlarımız tarafından damlama sulama sistemi kurulmuştur.


Lavanta, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağ bitkisinden birisidir Genel olarak lavanta yağı parfümeri ve ilaç sanayiinde, sabun ve diğer endüstri kollarında güzel kokusu için kullanılmaktadır. Ayrıca lavanta balı, bal arıları tarafından lavanta bitkisinin çiçek nektarlarından ve polenlerinden arılar tarafından doğal olarak üretilmektedir. Kendine has bir kokusu ve aroması vardır.


Proje çerçevesinde Şebinkarahisar ve çevresindeki ilçelerimizde önümüzdeki yıllar da lavanta üretiminin yaygınlaştırması suretiyle; hem görsel amaçlı kırsal turizmi geliştirmek. Hem de lavanta balı ile lavanta yağı üretiminin yapılması hedeflenmektedir.”


Giresun Haber - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"