“İlahiyat Vizyon Programı” Konferansı Düzenledi

http://giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2018/10/İSLAMİ-İLİMLER-6.jpg
Giresun Üniversitesi İlim ve Erdem Topluluğu tarafından düzenlenen, “İlahiyat Vizyon Programı” konulu konferans Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını TİDEF Başkanı Mustafa Yelek yaptı. Açılış konuşmasının ardından İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Yılmaz kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, İslami İlimler Fakültesi’nin 850 öğrenciye sahip yeni bir fakülte olmasına rağmen kuruluşundan itibaren biri uluslararası olmak üzere dört tane sempozyum yapıldığını belirterek bu çalışmalarına aynı hızla devam edeceklerini söyledi. Giresun İslami İlimler Fakültesi’ne gelen öğrencilere sorumluluk bilinci aşılayarak akademik başarı ve tevazu ile iletişim becerileri kazandırmayı kendilerine amaç edindiklerini söyleyen Yılmaz, sözlerini programın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ederek noktaladı.

Daha sonra “İmkan ve Zaaflarıyla Çağdaş İslami Akımlar” başlıklı konuşmasını yapmak üzere, İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara kürsüye davet edildi. Alanının islam mezhepleri ve dini akımlar olduğunu belirten Büyükkara, dini akımların cemaatleri değil, cemaatlerin karakterini yansıtan akımlar olduğunu söyledi. Çeşitli hareketlerin ve tarikatların, kültürel çalışmalarla fikir yaydıklarını ve bunların geçmişlerinin çok geriye gitmediğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, bunun sonucunda 3 temel akımın ortaya çıktığını ve bunların; gelenekçilik, ıslahatçılık ve modernizim olduğunu ifade etti.

Programın son bölümünde ise Eğitimci-Yazar Muhammet Yılmaz, “Din Eğitiminde İlkeler ve Etkili Öğretmenlik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yılmaz konuşmasında, din eğitimcisinin insanları iyi tanıması ve etkili bir öğretmenliğin öğrencilerin anlam anlayışına cevap vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Soru-cevap bölümüyle sona eren programa üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Giresun Haberci - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"