30 MİLYON EURO'LUK PROJEDE SONA GELİNDİ

http://giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2018/12/30euro.jpg

Belediyemizin kazandığı AB Entegre Altyapı Hibe Projesi'nin ihale öncesi son aşaması Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı uzmanları tarafından değerlendirildi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcısı Sedat Karabıçak, Proje Koordinatörü Ergun Altıyaprak, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ozan Faik Kılıç, İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Ercan Durhan, Belediye, Karayolları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı uzmanları bir araya geldiler.
2013 yılında başlayan proje çalışmalarında son pürüzlerin giderilerek, 2019 yılının ilk çeyreğinde ihale yapılmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, karayolları geçişleri, arıtma ünitesinin konumlanması, yeraltından geçecek boru hattının geçiş güzergâhında sorun yaşanmaması için projenin tamamının gözden geçirildiğini ifade ettiler.Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'un gelecek 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek projenin 5 yıllık titiz bir çalışmadan sonra artık ihale aşamasına geldiğine dikkat çekerek; “Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı bu süreçte gerçekten özveri ile çalıştılar. Projenin bu aşamaya gelmesinde yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Giresun kentinin 50 yıllık altyapı sorunu çözüme kavuşacak. Derin deşarj sistemi ortadan kalkacak” dedi.
30 Milyon Euro bedeli bulunan projenin son çalışmalardan sonra 2019 yılının ilk çeyreğinde ihale edilmesi planlanıyor.



Giresun Haberci - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"