TIĞLI'DAN FINDIK TEPKİSİ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “TMO'nun teminat karşılığında FİSKOBİRLİK için vereceği 10 bin ton Fındığı” TBMM gündemine taşıdı.
AKP Genel Başkanı, 1 Kasım'dan itibaren TMO üzerinden fındık destekleme alımı yapacağını şu sözlerle “Toprak Mahsulleri Ofisi'nin stoklarından da 10 bin ton fındığı FİSKOBİRLİK'e teminat karşılığı vererek, bu kurumumuzu da ayrıca desteklemiş oluyoruz. Böylece FİSKOBİRLİK'in fındıkla ilgili görevlerini yerine getirebilmesine, çalışanlarına böyle bir imkân sağlamış oluyoruz” ifade ettiğini hatırlatan Tığlı, “TMO stoklarından FİSKOBİRLİK'i desteklemek üzere fındık verileceği açıklaması kapsamında herhangi bir gelişme yaşanmış mıdır? Üzerinden bir buçuk aydan fazla süre geçmesine rağmen iki kurum arasında bir işbirliğinin henüz gerçekleşmemesinin sebebi nedir?” sorularını sordu.
TMO ve FİSKOBİRLİK arasında henüz bir anlaşma yapılamamış olması, Teminatın ne olduğu sorusunu akıllara getirdi.
Giresun Milletvekili Necati Tığlı tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yöneltilen sorular şu şekilde:
TMO aracılığıyla fındık alımına başlanılan süre zarfında bu kurum vasıtasıyla üreticimizden toplam ne kadar fındık alınmıştır? Bu alımlar hangi ilimizde ne miktarda gerçekleşmiştir? Bunun karşılığında üreticimize ne kadar ödeme gerçekleştirilmiştir? Ürününü verip parasını alamamış üreticimiz bulunmakta mıdır?
TMO'nun alım noktalarında fındığı alınmayıp geri çevrilen üretici sayısı ve kabul edilmeyen fındık miktarı ve bunun sebepleri nelerdir?
Sayın Cumhurbaşkanının TMO stoklarından FİSKOBİRLİK'i desteklemek üzere fındık verileceği açıklaması kapsamında herhangi bir gelişme yaşanmış mıdır?
FİSKOBİRLİK'in desteklenmesinin üreticimize sağlanacak bir destek olduğu düşünüldüğünde üzerinden bir buçuk aydan fazla süre geçmesine rağmen iki kurum arasında bir işbirliğinin henüz gerçekleşmemesinin sebebi nedir?
Yönetim Kurulu Başkanının da AKP'li olduğu göz önüne alındığında FİSKOBİRLİK ve TMO arasında teminat konusunda henüz bir mutabakat sağlanamadığı iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
İki kurum arasında mutabakat sağlanması ve Sayın Cumhurbaşka-nının üreticiye ve FİSKOBİRLİK'e destek sözünün karşılığı olarak bu konuda bir an önce harekete geçmeyi düşünüyor musunuz?



Giresun Haberci - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"