DÜNYADA TEK

http://giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2018/08/ali-nesin.jpg

Matematiğin Nobeli' Leelavati Ödülü Prof. Dr. Ali Nesin'e verildi.





Eğitim alanındaki başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Giresun Şebinkarahisarlı hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Nesin matematiğin ödülü olan Leelavati Ödülü'nü aldı. 





Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Uluslararası Matematikçiler Kongresi, matematik biliminin Nobeli olarak adlandırılan ödüllerin dağıtılmasıyla tamamlandı.





İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkan vekili Prof. Dr. Ali Nesin, matematik bilimine olağanüstü katkılarda bulunan bilim insanlarına verilen Leelavati Ödülü’ne layık görüldü.





Prof. Dr. Ali Nesin’e, Türkiye’de matematik alanında farkındalığın artmasına olan katkıları ile Şirince’de kurduğu, “Nesin Matematik Köyü” dolayısıyla verildi.





Dünyada tek





Manchester Üniversitesi’nden Prof. Alexandre Borovik, Prof. Dr. Nesin’in ödülü almasıyla ilgili olarak, “Ödül, matematiğin bir entelektüel bilim dalı olarak ve farklı insani girişimlerinde oynadığı hayati rolün toplumsal bilince kazandırılmasındaki olağanüstü katkılarından dolayı Ali Nesin’in oldu. Buna çok sevindim; ama hiç şaşırmadım. Hayatım boyunca 4 ülkede ders verdim ve kesinlikle diyebilirim ki Ali Nesin’in matematik eğitimi ve tanıtımında yaptığı işlerin gerçekten de dünyada karşılığı yoktur” dedi.Jussieu Matematik Enstitüsü Emeritus Araştırma Direktörü Max Dickmann, “Ali Nesin’in Şirince’de kurduğu Matematik Köyü ile birçok meslektaşını şaşırttı. Matematik Köyü, Türkiye’nin ve gençliğin matematik sevgisine katkıda bulunan fevkalade orijinal bir girişim” diye konuştu.



Giresun Haberci - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"