MUSAOĞLU'NDAN 3600 EK GÖSTERGE TALEBİ

http://giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2018/08/coskun-musaoglu.jpg

Memur- Sen Konfederasyonu'na bağlı BEM-BİR-SEN İl Başkanı Coşkun Musaoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde açıkladığı kamu çalışanlarını ilgilendiren ek gösterge düzenleme-siyle “Polis, öğretmen, din görevlileri, hemşireler ve diğer idarecilere” 3600 ek gösterge verileceğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 3600 ek göstergesi konusunda yaptığı açıklama için teşekkür ediyoruz.





Fakat bunun kapsamı genişletilmelidir. Ek gösterge meselesi bir bütün olarak ele alınmalı, tüm unvanlara ek gösterge verilmeli ve ek gösterge hakkından yararlanamayan memur kalmamalıdır. Bu durum Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı olup, aynı kurumlarda görev yapan memurlar arasında da çalışma barışının bozulmasına sebep olmaktadır.

Hükümet yetkilileri bu eşitsizliği acilen çözüme kavuşturmalı ve memurlarımızın mağduriyetlerini ivedilikle gidermelidir. Hayata geçirilecek olan düzenleme, belirli meslek grupları ile sınırlı kalmamalıdır.

Ek gösterge konusunun uzun zamandır Bem-Bir-Sen'in ve Memur-Sen'in gündeminde olduğunu kaydeden Musaoğlu, "Memur-Sen olarak tüm toplu sözleşmelerde ek gösterge konusunu dile getirilmişti. Uzun süredir masada görüşülüyordu. Mesafe alınamamıştı. Keşke masada netice alınabilmiş olsaydı. Konunun seçim bildirgesinde ifade edilmesi bizleri mutlu etmiştir ama buruk bir mutluluk olmuştur" dedi.

BEM-BİR-SEN İl Başkanı Coşkun Musaoğlu, çalışmanın büyük heyecan oluşturduğunu, ek göstergelerdeki orantısızlığın uzun zamandır bir memnuniyetsizlik meydana getirdiğini kaydeden Musaoğlu, "Bütün kamu görevlilerin beklentileri vardı. Beklentilerin gerçekleşecek olması memurlarımızın yüreğine su serpmiştir" dedi.

Yapılan ek gösterge çalışmasının genişletilmesini isteyen Musaoğlu, "3600 ek gösterge düzenlemesiyle yardımcı hizmetler başta olmak üzere diğer meslek gruplarına da yapılması gerekiyor. Ek gösterge konusu bir iki meslek üzerinde değil, beklenti içinde olan diğer meslek gruplarında da yapılmalıdır. 3600 ek gösterge uygulaması tüm memurlara verilmeli ve meslek grupları arasında ayrımcılık yapılmamalı, memurlarımız mesleklerine göre ötekileştirilmemelidir" dedi.

BEM-BİR-SEN İL Başkanı Coşkun Musaoğlu, basın açıklamasında “Bem-Bir-Sen olarak buradan bir kez daha hükumet yetkililerine sesleniyoruz; “Ek gösterge taleplerimiz var ve vergi matrahlarından kaynaklı kayıplarımızın telafileri var.

Enflasyon ve vergi dilimleri ile memurlarımızın maaşlarına yapılan artışlar cebimize girmeden geri alınmakta, memurlarımız neredeyse yoksulluk sınırında bir hayat idame ettirmeye çalışmaktadır.

Çalışırken birçok zorluk yaşayan memurlarımız, maaş haricindeki ödemelerin emekliliğe sayılmaması sebebiyle emekli olamamaktadır. Emekli olanlar ise ek iş yapmaktadır.

Artan döviz ile temel gıda, doğalgaz, barınma ve diğer harcama kalemlerine ciddi zamlar gelmiştir. Ancak memurların aldıkları zamlar çoktan erimiştir.

Bem-Bir-Sen olarak, unvan ve hizmet sınıfı gözetmeksizin tüm memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarındaki kayıplar telafi edilene ve memurlarımız insan onuruna yakışır ücret almaya başlayana ve emeklilik haklarında iyileştirmeler yapılana kadar mücadelemizin her platformda devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.”








Giresun Haberci - Giresun Son Dakika Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"