"1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi" başladı

Giresun Üniversitesi (GRÜ) tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi” başladı.

Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi” 31 Ağustos – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Rektörlük Binası Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.


Yerli ve yabancı birçok katılımcının yer aldığı programın açılışı bugün saat 11.00 de geniş bir katılımla gerçekleştirilirken, bu yıl ilki düzenlenen ve asıl amacı; çevre bilimi üzerine çalışan araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve diğer grupları bilimsel bir çatı altında bir araya getirmek olan kongrede, 22 ülkeden 225 sözlü ve 259 poster sunumu yapmak üzere 400’ü aşkın katılımcı yer alıyor.


Kongrenin ana başlıkları; Hava kirliliği ve yönetimi, Su kirliliği ve yönetimi, Toprak kirliliği ve yönetimi, Temiz ve sürdürülebilir teknoloji, Çevre toksikolojisi, Çevre Yönetimi, Katı atık yönetimi, Gürültü kirliliği ve yönetimi olarak belirlenirken, 6 farklı salonda aynı anda sunumların gerçekleştirileceği kongre, en iyi 3 poster ödülünün ve plaketlerin takdimi ile Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapılacak kapanış töreni ile sona erecek.


Açılış programına; Vali Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Ak Parti İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, akademisyenler ve davetliler katıldı.



"1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi" başladı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"