“Üretici örgütleri fındığı sahiplenmeli”

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, üretici örgütlerine seslenerek,“Üretici örgütleri fındığın ve üreticinin sorunları ortak harekete ederek hükümete götürmelidir” dedi.


CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, fındığın Pazar aşamasına geldiğini ve üreticinin ürününü satmaya başladığını belirterek, bu aşamada üretici örgütlerinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.


Necati Tığlı, üretici örgütlerine seslenerek “Ana muhalefet partisi olarak biz yerelde ve genelde üzerimize düşeni yapıyor, üreticinin sorununu ülkeyi yönetenlerin dikkatine sunup, çözüm yollarını da anlatıyoruz. Ama bu yetmez, üretici örgütleri bu konuda daha da duyarlı çalışmalı” dedi.


ÜRETİCİ MAĞDUR


Başkan Tığlı, fındık üreticisinin geçmiş yıllara oranla bu yıl çok daha mağdur olduğuna dikkat çekerek de “Bu sene hem fındık çok az, hem de fiyat çok düşük. Fındık bu yöre halkının öncelikli geçim kaynağıdır. Ciddiye alınmalı ve her çeşit destek sunulmalıdır” ifadelerini kullandı. Ürünün toplanarak satış aşamasına geldiğini belirten CHP İl Başkanı Tığlı, üreticinin geçen yıldan borçları olduğunu, bu yıl ise ürünün çok az olmasından kaynaklı daha fazla sıkıntılar yaşanacağın ifade ederek şunları dile getirdi: “Milli ürünümüz olan, ülkeye hatırı sayılır döviz girdisi sağlayan fındığımız bu yıl tüm geçen yıllara göre daha da sorunlu.


Hem fiyat düşük, hem de çok az miktarda. Hal böyle olunca üreticimiz mağdur, perişan. Öncelikli geçim kaynağı fındık olan üreticilenimizin durumuna çare olunmalı. Bunu da kuşkusuz hükümet yapmalı. CHP olarak biz elimizden geleni yapıyor, sorunu gündeme taşıyıp, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Esas olarak üretici örgütleri birlikte hareket ederek, sorunu hükümete götürmeli ve desteklenmesini sağlamalıdır. Biz sadece yerelde değil, genel merkez olarak da sorunu hükümetin dikkatine sunuyoruz. Üretici örgütlerinin yapacağı çalışmayı da destekleyeceğimizin sözünü veriyoruz. Bir an önce piyasa dengelenerek fındık fiyatının fiyatın yükselmesi sağlanabilir, üreticinin geçmişe dönük borçları silinebilir, ertelenebilir, her çeşit destek sürdürülebilir. Yoksa sadece üretici mağdur olmayacak, yöre ekonomisi de bu durumdan ciddi ölçüde zarar görecektir”



“Üretici örgütleri fındığı sahiplenmeli”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"