CHP, “MAĞDURUN YANINDAYIZ”

Kahramanmaraş toplantısını değerlendiren Giresun İl Başkanı Necati Tığlı “İktidarın karanlığa sürüklediği Türkiye’yi aydınlığa çıkarmanın mücadelesi içindeyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, Türkiye’nin sorunlu bir dönem yaşadığını belirterek, ana muhalefet partisi olarak sorunları çözmenin, ülkeyi aydınlığa çıkarmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti. Başkan Tığlı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Kahramanmaraş’ta yapılan İl Başkanları Toplantısı’na ilişkin değerlendirmede “Önceliğimiz her zaman olduğu gibi mağdurun ve mazlumun yanında yer almak olacak” dedi.

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, 23, 24, 25 Eylül tarihleri arasında Kahramanmaraşta yapılan ve 81 il başkanının iştirak ettiği toplantıya ilişkin bilgiler verdi. Toplantının oldukça verimli olduğunun altını çizen Tığlı, ülke sorunlarının masaya yatırıldığını ve çözüm önerileri sunulduğunu belirtti.

İl başkanları olarak illerin sorunlarını da dile getirme imkanı bulduklarını kaydeden Tığlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları en gerçekçi şekilde dile getirdiğini ve çözüme ilişkin öneriler sunduğunu ifade etti. Tığlı şunları kaydetti:

HALKIMIZ HUZUR ARIYOR

“Toplantımız son derece verimli geçti. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları, çözüm yollarını tartıştık. Bilindiği üzere şu an darbe girişiminden kaynaklı sorunlarımız çoğalmış durumda. İşsizlik her geçen gün artıyor, dolayısıyla huzursuzluk da arttı. Ekonomiye bakıyoruz, rakamları çıkardık, gerçekten felaket. SAYISIZ MAĞDUR VAR AKP 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ve gelinen okta vahim. Suriye ile sorun yaşıyoruz. FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrasında OHAL halindeyiz. Ve faturayı asker, gazeteci, öğretmen, hakim, savcı, sanatçı, iş adamları ödüyor. Cezaevleri dolu. Eskiden bir PKK vardı, şimdi İŞİD, FETÖ. Her geçen gün bir terör örgütü çıkıyor.

SİYASET DİN ALANINDAN ÇIKMALI

Biz devletin adalet anlayışı ile yönetilmesini, siyasetin din alanından çıkarılmasını öneriyoruz. Çünkü inançlar üzerinden siyaset yapılmaz. CHP olarak Türkiye Cumhuriyetinin ilkelerinden taviz verilmemesi gerektiğinin altını çiziyoruz. CHP var oldukça bu ilkeleri sonsuza dek yaşatmak için mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

AKP ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

AKP Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Ana muhalefet partisi olarak biz yılmayacağız ve ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacağız. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun da altını çizdiği gibi mazlumun ve mağdurun yanında olup, haklarını sonuna kadar savunacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"