23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde düzenlenen törenlerle ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.


Sabah 09.00’da Atatürk Meydanında İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan tören 10.00’da Namık Kemal İlkokulunda devam etti.

Hava muhalefeti nedeniyle okulun salonunda düzenlenen program, bando takımının eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Şiirler, halkoyunları ve diğer yarışmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasını yaptı.


Yeni Türk Devletinin kurulmasına giden yolda Amasya Genelgesiyle “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyen Akkurt şunları kaydetti; “Türk milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk devletinin dayandığı iki temel ilkeden biri “Tam bağımsızlık” diğeri “Kayıtsız şartsız” egemenliktir. Tarihte eşsiz bir saygı ve şeref mevkiine sahip olan milletimizin egemenlik hakkını kayıtsız şartsız eline aldığı bugün aynı zamanda demokrasimizin de en önemli adımı olmuştur. Yeni Türk Devletinin önderi olan Atatürk bu güzel günü ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak milletimizin geleceği olan çocuklara hediye etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere öğretilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz cumhuriyetimizin yeni sahiplerinin bu bilinçle yetiştirilmesi amacıyla 23 Nisan’lar önemli birer vesiledir.”

Konuşmanın ardından öğrenciler 23 Nisan’la ilgili şiirler okuyarak çeşitli gösteriler ve halk oyunları gösterisi yaptılar. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrımı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.


Tören sonrası Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve okul işbirliğiyle okulun giriş katında sergilenen TEGV Sokağı gezildi.


Törene; Vali Hasan Karahan, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, bazı daire müdürleri, eğitim sendikaları temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.



23 Nisan coşkuyla kutlandı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"