Bektaşoğlu pazarcı kadınları ziyaret etti

CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, Giresun’da pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.  Bektaşoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Seçim çalışması için gittiğimiz yerlerde, özellikle pazar yerlerinde güç koşullarda sırf aile bütçelerine katkı sağlamak için sosyal güvencesi ve geliri olmayan pazarcı esnafı olan kadınlarımızla karşılaşıyoruz.  CHP Aile Sigortası Programı’nın ne kadar haklı gerekçelerle hazırlandığını kadın kardeşlerimizle sohbetlerimizde anlıyoruz.  Bu programımız, sağladığı desteklerle hem o kadınlarımızı çalışmak zorunda bırakmayacak, çalışanları koruyacak hem de Türkiye’de güçlü sosyal devletin temelini oluşturacaktır” dedi.

Giresun’da partililerle birlikte pazarcı esnaflarını ziyaret eden Bektaşoğlu, özellikle de kadınların AKP iktidarına karşı tepkileriyle karşılaştı. “bizden iktidara oy yok” diyen kadınların, “siz bizim için ne yapacaksınız” sorularıyla karşılaşan Bektaşoğlu, “CHP’nin güçlü sosyal devlet projesinin merkezinde “Aile Sigortası” bulunmaktadır. Aile Sigortası’nın temel hedefi, ülkemizde çağdaş bir sosyal güvenlik sistemi ve sosyal koruma ağı geliştirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm yurttaşlarımızı her türlü dışlanmışlıktan kurtarmaktır. CHP Aile Sigortası Programı ile yurttaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, bağımsız, özgür ve eşit bireyler olarak yaşamaları sağlanacak; bireyler, aileler ve kadınların aile içindeki konumları güçlenecektir” diye konuştu.


Kadın istihdamını teşvik edeceklerini, en az yüzde 33 kadın istihdam eden şirketlere kurumlar vergisinde indirim uygulayacaklarını kaydeden Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tahhütlerini pazarcı esnaflarına anlatarak şunları söyledi: “Hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altında düşmemesini sağlayacağız. Aylık kişi başına düşen gelirin 250 TL’nin altında olduğu hanelere; fatura ve kira desteği için 360 TL, yurttaşlık geliri için birey başına 240 TL destek sağlayacağız. Aylık kişi başı geliri 250 ile 500 TL arasında olan haneler için bu destekler sırasıyla 120 ve 80 TL olacak. Gelir kademesi gözetmeksizin; 65 yaş üzerindeki yoksul yaşlıların yurttaşlık desteğini aylık 300 TL olarak ödeyecek, engellilik durumuna göre yoksul engellilere ise 400 ya da 600 TL destek sağlayacağız”


Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de yaşamın bütün olumsuzluklarını çeken çilekeş Karadeniz kadınlarının haklarını savunacağını, onlar için özel projeler hazırlayacağını söyledi.



Bektaşoğlu pazarcı kadınları ziyaret etti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"