Aksu Festivali sergilerle renkleniyor

Uluslararası Giresun Aksu Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. 18 Mayıs tarihinde Gezfod Fotoğraf sergisi ile başlayan festivalin ikinci gününde 3 ayrı sergi açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Aksu Festivali’nin 4 bin yıllık geçmişe dayandığına belirterek; “Fotoğraf sanatçılarımızın eserlerini, bayanlarımızın eserlerini, gençlerimizin danslarını, sanatçılarımızın vereceği konserler süsleyecektir. Aksu Festivali Giresun’un tanıtımının yanında sanatçılarımızın eserlerinin vitrine çıkması anlamına geliyor. Giresun sanatçılarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla sosyal bir kenttir. Bu yıl ülkemizden ve yabancı ülkelerden gelen halk oyunları gruplarını izleyeceğiz. Her akşam ayrı bir konserle Atatürk Meydanı’nda olacağız. Giresun ve Giresun halkı her şeyi hak ediyor” şeklinde konuştu.


aksu-sergi1


Başkan Kerim Aksu, bugün saat 13:00’da Ömer Ermiş tarafından organize edilen ortak katılımlı “Sadece Siyah Beyaz “ karma fotoğraf sergisini açtı. Fotoğrafları inceleyen Belediye Başkanı Kerim Aksu, 67 eserin sergilendiği çalışmaları yapan sanatçılara teşekkür etti. Belediye Başkanı Aksu, aralarında üniversite arkadaşlarının da bulunduğu Kütahya Kadın Girişimcileri Derneği sergisinin açılışını yaptı. Aksu yaptığı konuşmada, el emeği ile yapılan eserlerin Kütahya’dan Giresun’a gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini, festivalin Giresun’un tanıtımının yanında, iller ve ülkeler arasında dostluk, kültür, sanat ve sosyal yaşam köprüsü kurduğunu ifade etti.


BAŞKAN AKSU’YA ZİYARET


Kütahya’dan gelen Kadın Girişimciler Derneği Başkanı İnayet Yıldız, Şule Erdem, Ayşe Kaçan, Zehra Bolat Efe, Nalan Yaşar ve Suna Uluçan Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti. Başkan Aksu’ya Kütahya Çinisi ve 3 boyutlu Atatürk Tablosu hediye eden Kütahya Kadın Girişimciler Derneği yöneticileri, Giresun’a davet edildikleri için memnuniyetlerini ifade ettiler. Başkan Kerim Aksu, üniversite yıllarının Kütahya’ da geçtiğini, Kütahya’dan gelen misafirlerin kendisinin duygulandırdığını ifade etti. Aksu, konuklarına Giresun fındığı hediye etti.


MARKÜTERİ SERGİSİ


Sanatçı Bülent Öztürk tarafından hazırlanan Marküteri Sergisi Başkan Kerim Aksu tarafından saat 14:00’da Can Akengin Sanat Galerisi’nde açıldı. Türkçe’de el kakması olarak bilinen marküteri eserleri hakkında bilgi veren Bülent Öztürk, boya kullanılmadan, ağaçların doğal renkleri ile yapılan eserlerin Giresun Aksu Festivali programı süresince sergileneceğini söyledi.



Aksu Festivali sergilerle renkleniyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"