"AKP havaalanında türbülansa girdi"

CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılış töreni ve orada yaşanan protokol krizine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “O törende protokol kuralları tanınmadı, devlet gelenekleri tanınmadı. İki ilin havaalanının töreni denildi, ama Giresun’u temsil eden Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu konuşturulmadı. Yani ilimizin temsiline fırsat verilmedi. Bu durum parti farkı gözetmeksizin Giresunlu olan herkesin çok ağırına gitmiştir.  İlimizin şahsiyetine yapılan bu hakareti kınıyorum.” dedi. Ordu-Giresun Havaalanı’nın zamanın Başbakanı Erdoğan’ın ‘köye uçak iner mi’ diye karşı çıkmasına rağmen iki ilin siyasetçilerinin, halkının, STK’larının, fındık üreticilerinin basınının haklı mücadelesi ile gerçekleştiğini vurgulayan Bektaşoğlu, “Öncelikle iki ilin halkını ve emeği geçen herkesi kutluyoruz, teşekkür ediyoruz. Ancak bu son olayda gösteriyor ki, havaalanında sadece ilimizin ismi var” diye konuştu.

Bakan Nurettin Canikli’nin daha önce Giresun’un Ordu iline bağlanması için kanun teklifi hazırladığını söyleyen CHP adayı Bektaşoğlu, bundan vazgeçilmediğini belirterek şunları söyledi: “Giresun’un Ordu’nun ilçesi yapma projesinden vazgeçilmediğini anlıyoruz. Oradaki tören programının hazırlanmasında etkin olduğu bilinen Sayın Canikli’nin, iki il adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı konuşturması veya Giresun’u yok sayması bunun göstergesidir. Sayın Canikli’nin Ordu sevgisinin, Giresun’u temsil etmekten vazgeçmesinin ve temsil edilmesini engellemesinin nedeni, Yılmaz’ın yerine belediye başkanı olmak mıdır? Yılmaz Canikli’nin emanetçisi midir? Kendi ilinin belediye başkanına yapılan bu nezaketsizliğe neden seyirci kalmıştır. Başbakan Davutoğlu bile konuşmasında, Ordu ve Giresun teşkilatlarını ve adaylarını birleştirerek onlara “siyasi hedef olarak 9-0’ı göstermiştir. Ne yani; Giresun seçmeninin AKP adaylarına verdikleri oylar, 9 Ordu milletvekilinin Ankara’ya gitmesini mi sağlayacaktır? AKP’nin milletvekili adayları Ordu’nun adayları mıdır? Öte yandan dikkat çeken bir başka nokta da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı ve Bakanlar konuşmalarında Giresun için tek bir vaatte bulunmamışlar, ilimizin adını dahi anmamışlardır. İl ve ilçelerimizden oraya bedava araçlarla taşınan vatandaşlarımız sadece alkışlayıcı olarak görülmüşleridir.”

“GİRESUN’U ORDU’NUN İLÇESİ YAPTIRMAYACAĞIZ”

Bülent Bektaşoğlu açıklamasında, “Giresun’u Ordu’nun ilçesi Yaptırmayacağız. İki komşu il olarak dostluğumuzu sürdüreceğiz. Bunu bozmaya çalışan art niyetli siyasetçilerin gücü yetmeyecek.  Birlikte ortak hizmet projeleri üretmeye devam edeceğiz.  Giresun halkı olarak AKP’nin birleştirme fikrine karşı direniyoruz, karşı çıkıyoruz. Bunu 7 Haziran’da da göstereceğiz. İl olarak kalmamız CHP’nin başarısına bağlı. Giresun aşıklarını, Giresun dostlarını, hatta diğer partiden olan hemşerilerimizi bile bu yok oluşa karşı, bu asimilasyona karşı direnmeye ve CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Gelin Oy verin Gitsinler” diye konuştu.



"AKP havaalanında türbülansa girdi"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"