Öğrencilere hijyen eğitimi


Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı, Merkez Abacıbükü İlkokulu’nda öğrencilerle buluştu. Yağmurca İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilere; Ağız diş sağlığı, hijyen ve sağlıklı beslenme ile ilgili eğitici videolar izletildi, bilgiler verildi ve diş fırçası ile diş macunu dağıtımı yapıldı.

Yapılan etkinlikte okul çağının; büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu, yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu bir dönem olduğu dile getirildi. Bu dönemde sağlıklı büyüme ve gelişme için yeterli ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğu, özellikle derslerde daha verimli olabilmek için sabah kahvaltılarının düzenli yapılması gerektiği anlatıldı.  Her sabah kahvaltıda mutlaka 1 yumurta ve 1 dilim peynir yemeye özen gösterilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Aynı zamanda gün içerisinde de öğünlerimizi atlamadan 3 ana 2 ara öğün yaparak büyüme ve gelişme için gerekli olan enerji ve besin öğelerini sağlayabilmek gerektiği anlatıldı.

Çocuklara dişlerin günde en az iki kere fırçalanması gerektiği anlatıldı. Dişlerin gün içerisinde fırçalanma sayısı kadar fırçalama süresinin de önemli olduğu eğlenceli yöntemlerle anlatılarak, bol bol meyve ve sebze tüketip gereken vitaminler alındığında dişlerin çok çok daha sağlıklı kalacağı ifade edildi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/04/20/ogrencilere-hijyen-egitimi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"