Yeşilgiresunlu miniklerden, “Atık pil toplama” kampanyası


Merkez Yeşilgiresun İlkokulu (2-M Sınıfı) Öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası nedeniyle “Doğanın Pili Bitmesin” Sloganıyla Merkez Gazi Caddesinde esnaflara ve Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanlığında idari amirlere ve personellere atık pil kutusu ve afiş dağıtarak Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlediler.  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şükrü Cebeci, “Toplumun tüm kesimlerini özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve sorunların çözümünde fertlerin aktif katılımlarını sağlamak zorundayız.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesi kamu kurum ve kuruluşlarının, mahalli idarelerin ve tüm sivil toplum örgütlerinin olduğu kadar bireylerin de kaçınılmaz görevi olduğunu” söyledi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanı Emrah Altıyaprak, “Bireylerin çevre ile ilgili hak ve görevleri konusunda çok büyük önemi olan çevre bilincinin ve duyarlılığının geliştirilmesi için, çevre eğitiminin ciddi bir şekilde ele alınıp uygulanması, çocuklar başta olmak üzere, her yaştan, her cinsten, her meslekten insanlara çevre eğitimi verilmeli ve çocuklarımıza çevre bilincini ve tabiat sevgisini küçük yaşlarda aşılamak gerektiğini” belirtti. Atık Pil Kampanyasına katılan öğrenciler “Atık pillerimizi çöpe atmayalım geri dönüşüme kazandıralım ve herkesten destek beklettiklerini belirtiler. Herkesi çevreye daha duyarlı olmaya davet ettiler.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/06/12/yesilgiresunlu-miniklerden-atik-pil-toplama-kampanyasi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"