Gültekin Uzunalioğlu yeniden Baro Başkanı seçildi

Giresun Barosunun yapılan genel kurulu sonrasında mevcut Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu yeniden baro başkanlığına seçildi. Avukat Şansal Dikmen’in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda; Baro Başkanlığına Av. Gültekin Uzunalioğlu, Yönetim Kurulu Üyeliğine Av. Tuncer Korkmaz, Av. Güngör Kozluca, Av. İlknur Civelekoğlu, Av. Soner Karademir, Av. Necmeddin Kesik, Av. Murat Turan, Av. Murat Bektaş, Av. Ayşegül Çakır, Av. Mustafa Gürsoy, Av. Emrah Özdemir seçildiler.

Disiplin Kurulu üyeliklerine Av. Bülent Aydın, Av. Orhan Tozlu ve Av. Necati Küçükalioğlu, Av. Elvan Şahin, Av. Fırat İmat, Denetleme Kurulu üyeliklerine Av. Arzu Kurt, Av.Barış Duran, Av. Ufuk Kılıç, TBB delegesi olarak Av. Uğur Köse E ve Av. Ahmet Köksal seçildiler. Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu genel kurulda yaptığı konuşmasında ülkeye kasteden darbe girişiminin sarsıntılarının henüz atlatılamadığını, her güne terör eylemleri ve şehit haberleriyle uyanıldığını belirterek, “Hukuk devleti ilkelerinin yıprandığı, yargı bağımsızlığının tartışıldığı, hukuk güvenliğinin büyük ölçüde kaybolduğu olağanüstü bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Uzunalioğlu konuşmasında özetle şöyle konuştu, “Devleti ele geçirmeye, insanlarımızı öldürmeye, Gazi Meclisimizi bombalamaya cüret eden bu hain kalkışmanın tüm sorumlularının ortaya çıkarılmaları ve bir daha hiçbir cemaatin, kişinin, grubun böyle bir çılgınlığı denemeyi aklına bile getiremeyeceği düzeni, hukuk içinde kalarak sağlamak zorundayız. Bunu yaparken, darbe girişiminin ardından on binlerce kişinin, haklarında yargı kararı olmadan “örgüt üyeliği”, “örgüte destek” gibi suçlamalarla işlerinden, mesleklerinden, gelirlerinden edilmesi, hukuki bir delile dayanmadan gerçekleştirildiği iddia edilen gözaltı ve tutuklamalar ile birlikte ortaya çıkan mağduriyet iddiaların hassasiyetle araştırılması gerekmektedir. “Kurunun yanında yaş da yanar” önermesinin hukukta, hukuk devletinde yeri yoktur. Hukuk, kuruyla yaşı, suçluyla masumu ayırmak için vardır. Aksi halde ne insan haklarından ne de hukuk güvenliğinden söz edilebilir.

Bu olağanüstü dönemden en az zararla çıkmak, ülkemizi hepimizin özlemi olan aydınlık bir geleceğe taşımak için hukukun üstünlüğü ilkesine her zamankinden fazla sahip çıkmak, tüm sorunlarımızı bu üstün değerlerin rehberliğinde çözmek zorundayız.  Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, yargının kurucu unsuru olan özgür ve bağımsız savunmayı kısıtlamaya, onun temsilcisi avukatı dışlamaya, sindirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlerin yanı sıra, bizleri ekonomik olarak da güçsüz kılmaya zemin hazırlayan zorluklarla mücadele içindeyiz” dedi.

Konuşmanın ardından baronun Stajyer Avukatları Stj. Av. Aydan Küçük, Stj. Av. Ayşe Yanıkoğlu, Stj. Av. Seda Safinaz Eker ve Stj. Av. Fikriye Atar’dan oluşan çalıştırıcılığını Av. Ufuk Kılıç’ın yaptığı ve Türkiye 3.sü olan Kurgusal Duruşma Baro takımına plaket verildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"