CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜK!

Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümü Giresun’da düzenlenen bayrak yürüyüşü ile kutlandı.
Görkemli şekilde kutlanan Cumhuriyet Bayramı için Giresun’da binler bayrak ve Atatürk posterleri ile yürüyüşe akın etti.
Yetkiler bu yıl yapılan “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü”ne 10 binin üzerinde katılım olduğunu açıkladı.
Giresun Belediyesi tarafından caddeler Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Akşam Yeniyol Mevkiinden başlayan “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” genç, yaşlı, kadın erkek binlerce Giresunlu tarafından şölenine dönüştü.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Eşi Müge Aksu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, sivil toplum örgütleri ve yaklaşık 10 binin üzerinde vatandaş belediye bandosu eşliğinde marşlar söyleyerek Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.
Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce coşkulu kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Kerim Aksu; Giresun’un Cumhuriyet’in kurulmasında ve korunmasında hep ön saflarda yer aldığını, almaya da devam edeceğini söyledi.

Bugün gelenek haline getirdikleri Cumhuriyet Yürüyüşünü büyük bir coşku ve özveri ile gerçekleştirdiklerini belirten Aksu, “Cumhuriyet bu şehir için çok önemlidir. Çünkü Cumhuriyetimiz kurulurken Kurtuluş Savaşında gönüllü iki tane alay vermiş şehrin çocuklarıyız. Şehri dışında tek şehitliği olan il Giresun. Biz ki Cumhuriyet kurulurken atalarımız nasıl şehit olduysa bugün de bu Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz. Nüfusu 500 bin olan şehirlerde bile bu coşku yok. Cumhuriyet demek; kız ve erkek öğrencilerimizin beraber okuması demek, demokrasi demek, insan hakları demek, özgürlük demek. Biz bunlara sahip çıkacağız. Özgürlüğümüzü ve demokrasimizi hiçbir şeye değişmeyeceğiz” dedi.

Müslüman dünyasında tek demokratik ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Başkan Aksu konuşmasına şöyle devam etti; “Her türlü okuma şartları olan, üniversiteleri üst düzeyde olan ülke biziz. Biz İslam dünyasının örneğiyiz ve olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıktığımız sürece bu ülke asla yıkılmayacaktır. Hep beraber yıkılmasını önleyeceğiz ve ilelebet yaşaması için hep beraber olacağız. Bizi buluşturan şey, hangi siyasi görüş olursa olsun, ne düşünürsek düşünelim Cumhuriyet’in temelleridir. Bizler bir arada olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıktığı için bu şehri çok seviyoruz. Bugün bizim birinci önceliğimiz üniversitede okuyan çocuklarımıza yurt temin etmektir. Devletin görevi TOKİ binaları yapmak değil öğrencilere yurt yapmaktır. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Öğrencilerimizi bu zararlı tarikatlardan ve cemaatlerden uzak tutarsak, Cumhuriyet ve bilimin ışığında ilerlersek bizim geçemeyeceğimiz hiçbir ülke yoktur. Gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Eğer sahip çıkmazsak birileri bizim çocuklarımıza sahip çıkar ve maalesef bu tür darbe girişimleri ülkemizde vuku bulur. Bayrağımıza, Vatanımıza, Cumhuriyetimize ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacağız. Bizi birleştiren tek nokta budur. Cumhuriyet Bayramımızın 93. Yılı hepimize kutlu olsun. Sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik ile nice bayramlar diliyorum.”

Konuşmanın ardından binlerce Giresunlu ellerinde bayraklarla lazer ve havi fişek gösterilerini büyük bir ilgiyle izledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"