Esenyurt’taki Giresunlular Kültür Evi’ne kavuştu

Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Giresun Kültür Evi, ilçedeki Giresunluların hizmetine açıldı. Açılış programında katılımcılara yöresel yiyecekler dağıtıldı.

Esenyurt Belediyesi, memleket hasreti çeken vatandaşları düşünüp dernek faaliyetlerini yürütebilmeleri için kültür evleri açmaya devam ediyor. 30 büyük ilin kültür evini açma hedefini koyan Esenyurt Belediyesi bu kapsamda 19"uncu kültür evini Giresunlular için açtı. Açılışa yoğun katılım gösteren Giresunlulara ait yöresel lezzetler de Kültür Evi açılışında ikram edildi. Kültür Evi"nde düzenlenen açılışın ardından Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’nda yapılan organizasyonla şölene devam edildi. Konser ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki vatandaşlar ‘Otçu Yürüyüşü’ yaparak katıldı. Stadyumda vatandaşlar Gizem Kara"nın seslendirdiği parçalara eşlik etti.

"NİYETİMİZ 30 BÜYÜK İLİN KÜLTÜR EVİNİ AÇMAK"

Toplamda 30 tane kültür evi açmayı hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Bu mekanımızın asıl adı Esenyurt Belediyesi Giresun Kültür Evi. Biz böylelikle kültür derneklerine kendi kültürlerini yaşasınlar diye kültür evleri yapıyoruz. Bir nevi kültür çalışmalarını ihale ediyoruz. Herkes kendine yer bulsun, kendi yöresel kültürlerini orada yaşasın ve geliştirsin diye böyle mekanlar oluşturuyoruz. Bugün Giresun Kültür Evi’ndeyiz. Oldukça güzel bir bina ve kalabalık. Diğer illere de yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Niyetimiz 30 tane büyük ilin kültür evini açmak. Şu anda bu sayıyı 19’a ulaştırdık. Ben Karadenizliyim. Burada da Karadeniz yemekleri olduğu için bana daha sıcak geliyor. Keyif aldığım bir açılış oldu, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kültür evini gezdi. Giresun’a ait yöresel lezzetlerin ikram edildiği açılışın ardından ‘Otçu Yürüyüşü’ yapılarak programın devam ettiği Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’na geçildi. Stadyumda düzenlenen programda birbirinden renkli isimler sahne aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"