Verilmeyen hizmete para mı alınıyor!

Su ücretlerine ilave edilen katı atık bedeli tartışma konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşlar atık tesisisin hizmete girmemesine rağmen ücret alınmasına tepkili..

Aralarında Giresun Belediyesinin de bulunduğu belediyelerin su ücretlerinin üzerine ilave ettiği katı atık bedeli vatandaşlar arasında tartışılmaya devam ediyor.
Belediyelerin, yasa gereği diyerek vatandaşlardan kullandıkları suyun tonu başına aldıkları ücret “Verilmeyen bir hizmetten para mı alınıyor” sorusunu akıllara getirdi.

Her belediyenin farklı bir tarife uyguladığı katı atık bedelinin yapılmayan bir hizmet karşılığı alındığını belirten vatandaşlar, “Harcadığımız sudan fazla KDV ve katı atık bedeli ödüyoruz. Katı atık tesisi hizmete sokulamadı, çöp eskiden olduğu gibi yine deniz kenarına dökülüyor. Yani ortada bir hizmet yok, alınan ücret yasal olsa bile etik değil, uygulamanın katı atık tesisi hizmete girene kadar askıya alınmasını istiyoruz” şeklinde konuşuyorlar.

Uygulamaya göre örneğin; Giresun’da 10 ton su harcayan bir vatandaşın faturasına 30 liralık su ücretine ilave olarak 20 liraya yakında katı atık bedeli, KDV, ÇTV ve 3 lira da su okuma ücreti yansıtılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"