Bektaşoğlu, tartışılan binayı Başbakan’a sordu

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, sahibinin FETÖ/PDY soruşturmasında ismi geçen binada AK Parti teşkilatlarının bulunmasının ‘bir ilişkinin kanıtı’ olarak algılandığını söyledi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AKP teşkilatlarının bulunduğu Özel İdare tarafından Akın Çorap A.Ş’ye ait iş merkezi ile ilgili kamuoyunda konuşulan konuları TBMM’ye taşıdı. Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle başkanlığa sunduğu önergesinin gerekçesinde, binanın satışı öncesi ve sonrasında çeşitli tartışmalar yaşandığını, sahibinin FETÇÖ/PDY davasında isminin geçtiği için de anlam kazandığını, kamuoyunun bilmesi gereken gizlenen ve aydınlatılması gerçekler olduğunu söyledi.

“BİNAYLA İLGİLİ HUKUKİ İŞLEM VAR MI?”

Son olarak binanın, üzerine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dev posteri ve üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da posterinin asılarak gündeme geldiğini hatırlatan Bektaşoğlu, önergesinde; bununla ilgili hukuki bir işlem yapılıp yapılmadığını sorarak “Genel Başkanlığını yapmakta olduğunuz AKP’nin bu binada 3 yıl boyunca ve 17/25 Aralık ve demokrasimizi, cumhuriyetimizi ortadan kaldırmaya yönelik 15 Temmuz silahı terör eylemi sonrasında da ikamet etmesi, FETÖ/PDY: AKP ilişkisinin sürdüğünün bir kanıtı olarak görülebilir mi?” ifadesine yer verdi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, 2013 yılında binanın satıldığını, bütün kiracıların mahkeme kararıyla tahliye edildiğini ancak AKP’nin hala binada kaldığını belirterek” partiniz bina sahibine 3 yıldır kira ödemiş midir, ödemişse dekontları mevcut mudur, hangi koşul ve şartlarla orada durmaktadır” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"