CANİKLİ’DEN AFİLİASYON MÜJDESİ

GRÜ Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri de artık Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde çalışabilecekler. Başbakan Yardımcısı Canikli, “Önümüzdeki hafta sonuna kadar protokol yürürlüğe girecek” dedi.

Giresun milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesinin akademik yıl açılış töreninde yaptığı açıklamada uzun zamandan bu yana Tıp Fakültesi akademisyenleri ile öğrencilerinin afiliasyon konusundaki beklentilerinde sona gelindiğini açıkladı.
Canikli, “Artık Tıp Fakültesi öğrenci ve hocaları da Sağlık bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde çalışacaklar bu konudaki protokolde sona gelinde ve önümüzdeki hafta sonuna kadar protokol yürürlüğe girmiş olacaktır” dedi.
“TIP FAKÜLTESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
 Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tıp Fakültesine büyük önem verdiklerini de belirterek, “Aksu’da ki alana 350 yataklı son derecede modern bir hastane yapıyoruz, hastane tahminen 2-3  yıl içerisinde tamamlanmış olacak ancak o zamana kadar geçecek süreç içerisinde ise gerek Top Fakültesinde öğrencilerimiz, gerekse hocalarım devlet hastanelerimizden yararlanacaklar. Afiliasyon konusundaki tüm pürüzler giderildi” dedi.
Canikli, Tıp Fakültesinin bölgede hatta dünyada belirlenen alanda aranan sağlık kurumu olacağını özellikle onkoloji ve emetoloji alanlarında aranan hastane durumuna getirileceğini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"