Aksu’dan TRT'ye kınama

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu TRT Belgesel kanalında yayınlana Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Gazi Osman Ağa'ya yönelik haksız söylemleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Devletin kanalında tarihi gerçeklerden uzak olarak, Milli Mücadele kahramanı Osman Ağa'ya yönelik; "Tuzakçı, katil, cahil..." ifadelerinin kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kerim Aksu görüşlerini şöyle dile getirdi: “Kurtuluş mücadelesine iki gönüllü alayla katılan Osman Ağa ve arkadaşları beş bin kişiyle gidip, 250 kişiyle dönmüştür. Giresunlu gönüllü alayların tarihi mücadelesini ve komutanı Osman Ağa'nın vatan savunması için yaptıklarını görmezden gelip, somut dayanağı olmayan karalamalar yapmak ve bu yayını devletin kanalı TRT Belgesel de yayınlamak haksızlık ve saygısızlıktır. TRT Belgesel kanalının yöneticilerinin derhal bu konuda açıklama yapmasını bekliyorum. Bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Osman Ağa'ya hakaret içeren yayın yapan TRT'nin Giresunlular tarafından protesto edilerek izlenmemesi çağrısı yaparak; " Topal Osman'ın koltuğunda oturan belediye başkanı olarak bu saygısızlığı yapanların peşini bırakmayacağız. TRT kanalını izlemeyeceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"