CHP’li Belediye Başkanları Referandumu değerlendirdi

İstanbul Silivri Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği SODEM tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Anayasa Referandumu Değerlendirme Toplantısına katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu, bir konuşma yaparak görüşlerini açıkladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konukları selamlayan konuşmasından sonra SODEM Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, referandum süreci öncesi belediye başkanları ile fikir alış verişinde bulunup, yapılan kamuoyu araştırmalarının değerlendirilmesi için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Kamuoyu araştırmacısı Bekir Ağırdır, belediye başkanlarına kamuoyu anketlerini yorumlayan bir sunum yaptı. SODEM Kurucu Başkanı Selami Öztürk’ün moderatörlüğünde devam eden toplantıda belediye başkanları söz alarak referandum süreci ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yapılması planlanan anayasa değişikliğinin halka iyi anlatılmasını, 16 Nisan’da yapılacak referanduma yüksek katılımın önemini vurgulayarak görüşlerini dile getirdi; “Bu referandum bizlerin, gençlerin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ilgilendiriyor. Toplumun her kesimine ulaşıp, anayasa değişikliğini anlatmalıyız. Özellikle gençlere ulaşıp, referandumun neler getireceğini bıkmadan, usanmadan açıklamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin oylanacağı referandumda, halkımızın en doğruyu bulacağına inanıyorum. Ben bu referandumdan çok umutluyum. Türk Halkı Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkacaktır. Bu referandumda, ya yeni bir yol bulunacak, ya da yeni bir yol açılacak. Bizleri buluşturan, toplantıya katılan ve katkı sunan belediye başkanlarımıza, Silivri Belediyesi’ne ve SODEM yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Toplantı sonunda, belediye başkanlarının görüş ve önerilerini içeren bir raporun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletileceği açıklandı. Kemerburgaz Marin Princess Otel’de gerçekleşen toplantıya; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çorlu Belediye Başkanı Dr. Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Havza Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Pınarhisar Belediye Başkanı Vet. hekim Mustafa Cingöz, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Uzunköprü Belediye Başkanı Av.Enis İşbilen, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve SODEM Onursal Başkanı Av.Selami Öztürk katıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"