“KURUMUNDAN HABERİ YOK!”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ile Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu arasında başlayan söz düellosu sürüyor. Karan, “Sen müfettiş misin?” diye kendisini eleştiren Borsa Başkanı Yanıkoğlu’na ağır sözlerle yüklendi. Karan, Yanıkoğlu’nun başında bulunduğu kurumdan haberi olmadığını öne sürdü. 

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ile Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu arasındaki söz düellosu giderek kızışıyor. Yanıkoğlu’nun önceki günkü açıklamasına Karan’dan jet yanıt geldi. Karan, Yanıkoğlu’nu kurumundan bir habersiz olduğunu ileri sürdü. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu’nun seçim kaygısı içerisinde, fındıkta doğruları gündeme taşıyan ve açık yüreklilikle söyleyen Giresun Ziraat Odalarını hedef alarak prim yapmaya çalıştığını ifade etti. Yanıkoğlu’nun başkanlık yaptığı kurumdan bihaber olduğunu belirten Karan, cahil ifadesini kendisine iade etti.

“ÖNCE AYNAYA BİR BAK SONRA BİZLERİ ELEŞTİR”

Karan, Yanıkoğlu’nun fındıkta ortalık günlük gülistanlık gibi tavır sergilediğini vurgulayarak, “Biz size teşekkür ederken, birilerinin tetikçiliğini yapmaya çalışan Temel Yanıkoğlu adlı şahıs, siz ve hizmet ettiğiniz tekelci işbirlikçileriniz, bir araya gelseniz de sizin gibi üreticinin hakkını rücu etmek için her türlü alavere dalavere çevirmediğimiz için açıklamalarınızdan ötürü gönlümüz rahat hiçbir rahatsızlık duymuyoruz. Herhalde siz ve tekeliniz mars da yaşıyorsunuz, fındık fiyatı çok yüksek tırlar dolusu fındık satıyorsunuz, ihracat rakamları son yılların zirvesini yapmış, ikide bir geçmiş yönetimin yapmış olduğu lisanlı depo ve fındık borsası projesi ile övünmektesiniz. Birilerinin başarısını kendi başarınız olarak göstermektesiniz” dedi.

Karan açıklamasını şöyle sürdürdü” Ortalık günlük gülistanlık siz hala rüya aleminde yaşamaya devam ederken, sizi bir yanlıştan döndürmek için yapmış olduğumuz açıklamanın peşinden şahsımı arayarak, başkan bu listeden benim bilgim dışında memurum bunu yapmış derken acaba kendi kurumundan haberi olmayan bir başkan herhalde cahil değildir. Aynı zamanda vizyon sahibidir, önce aynaya bir bak sonra bizleri eleştir” dedi.

“TEKELCİLERDEN ALDIĞI EMİRLE SALDIRIYOR”

Bilgi edinme yasası çerçevesinde Ticaret Borsası’ndan stok affıyla ilgili yasal kayıt istediklerini açıklayana Karan şunları kaydetti; Ortak hareket etmekten bahsediyorsunuz, sizin üyelerinizin üzerimize saldırmalarına, haksız eleştirilerine karşı sadece doğruları söyleyerek yolumuza devam ettik. Ortak hareket etmek istiyorsanız, sizden bilgi edinme yasasına göre istemiş olduğumuz yasal kayıtları odamıza ulaştırırsanız, sizin samimiyetinize o zaman inanırız. Bizim 6736 sayılı yasa ile stok affından yararlanan ciddi, namuslu üretici dostu tüccarla sanayici ve ihracatçı ile hiçbir meselemiz yoktur ve olamazda. Özelde üyelerinizin de ifade ettiği gibi olmayan stoku sadece vergi kaçırmak için tonlarca stok beyan eden kişilerle üretici adına gerekirse müfettiş, gerekirse fındık üreticisi ve ziraat odası başkanı olarak benden kesilen borsa payı ile hizmet ettiğiniz için sizlere hesap sorma hakkını kendimde buluyorum. Yalan yanlış beyanlarla bizleri yolumuzdan alı koyamayacaksınız, Giresun Ziraat Odası olarak yapmış olduğumuz tüm beyanları gerek muhalefet gerek iktidar partileri olsun, bizimle aynı dili konuşmaktadırlar. Hatta sayın Cumhurbaşkanımız siz ve sizin işbirlikçileriniz için alavereci dalavereci derken çok haklıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza da cevap verin ki samimiyetinizi anlayalım. Temel Yanıkoğlu adlı şahıs bu rakam çizelgede kayıtlı değildir derken herhalde Mars’tan dünyaya gelemediniz. Elimizde eski ve yeni iki çizelge mevcut, siz hatadan dönüyorsunuz diye biz size teşekkür ediyorken, siz herhalde bu yıl içerisinde yapılacak seçim kaygısına düştünüz ki bize hakaret etmek için tabii olduğunuz tekelcilerden aldığınız emirle bize saldırıyorsunuz. Haktan yana olmanız gerektiğini ve Batıl’ın savaşını vermekte olduğunuzu size hatırlatır, görev süremizin sonuna kadar üreticinin hakkını hukukunu ve üreticinin emeği olan bütün kurumları mercek altına almayı ne siz, ne kurumunuz, ne de görevini yapmayan diğer kurumlar ve işbirlikçileriniz bana karşı koyamayacaksınız, bu böyle biline.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"