Görele Devlet Hastanesi, bölge hastanesi gibi çalışıyor

Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman. Dr. Azime Bulut, “Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi; bölgenin coğrafi özellikleri, nüfus yoğunluğu ve merkeze uzaklıkları değerlendirilerek güçlendirilmiş bölge hastanesi olarak planlanan 2. basamak devlet hastanesinden birisidir.
Bu planlama neticesinde her üç hastane tıbbi cihazlar, görüntüleme yöntemleri ve uzman hekim kadrosu açısından desteklenmektedir” dedi.

2012 den bu yana hastanemiz değerlendirildiğinde uzman hekim kadrosunda eksilen tek branş Göğüs Hastalıkları uzmanıdır, Kardiyoloji uzmanı 2014 te başlamıştır.2016 yılı içinde Bakanlığa Psikiyatri uzmanı kadrosu açılabilmesi için başvuruda bulunulduğunu belirten Başhekim Bulut, “Hastanemize 2012’de 219.575, 2013’te 221.756, 2014’te 221.112, 2015’te 218.042, 2016’da ise 231.043 hasta polikliniğe başvurmuştur. Bu yıllar arasında Görele’nin toplam nüfusu değişmemiş, yalnızca kırsaldan kente göç olduğunu,

Hastanemize 2016 yılında Kemik dansitometresi, Holter elektrokardiyografi, Odyometri (İşitme testi), Poligrafi (Uyku testi) testi kazandırılmıştır.  Bir süredir işlevsiz olan allerji testi revizyon sonrası aktif hale getirilmiştir. Yoğun bakım ünitesi tadilat ile genişletilip donanımı güçlendirilerek 2. Basamak tescili için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuştur. Son olarak palyatif bakım ünitesi açılabilmesi için gerekli çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Hastaneye 3 adet yeni uzman atandığını ifade den Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman. Dr. Azime Bulut, 16.02.2017 tarihinde hastanemize Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı atanmıştır. Önümüzdeki atama dönemlerinde Genel Cerrahi uzmanı ile Diş hekimi ataması yapılması için talepte bulunulduğunu, hastanenin Bölge hastanesi gibi halka hizmet vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

FİKRET BIYIK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"