Bektaşoğlu, "16 Nisan’da bütün yurttaşlarımız oy kullanmalı"

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, referandumun önemine dikkat çekerek ‘listelere bakılması’ çağrısında bulundu.
“26 Şubata kadar bütün hemşerilerimi bağlı oldukları muhtarlıklardaki veya Yüksek Seçim Kurulunun secmen.ysk.gov.tr internet sitesindeki listelere bakmaya davet ediyorum” diyen Bektaşoğlu “bu listelerde ismi olmayanlar veya bilgileri eksik olanlar 26 Şubata kadar seçim kurullarına itirazları halinde seçmen kütüğüne yazılabilecekler.

Ayrıca üniversite öğrenimi gören ve yurtlarda barınan öğrenci kardeşlerim de, aynı süre içinde eğer yurtta kalıyorlarsa, yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir” ifadesinde bulundu.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Oy kullanmak bir yurttaşlık görevi olduğu kadar, kişinin ülkesi ailesi ve kendisine olan sorumluluğunu yerine getirmesinin de bir ifadesidir. Özellikle rejim değişikliğinin, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin oylanacağı 16 Nisan referandumunda bütün yurttaşlarımız mutlaka oy kullanmalıdır.

Tarihimizde ilk defa atalarımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş savaşı vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne oylarımızla sahip çıkma fırsatı elde ettik. Onlar kurdu, inşallah biz yaşatacağız. Söz, karar ve yetki Türk halkında. Bunun için önce seçmen olmak ve oy kullanma hakkını elde etmek gerekiyor. Kullanılmayan her oy, bu yıkım projesine, tek adam cumhuriyetine onay anlamına gelecektir. Pişman olmamak, ah keşke dememek için seçmen olmalıyız.”Bektaşoğlu, bu konuda YSK’nın ve il, ilçe seçim kurullarının da halkı bilgilendirme açıklaması yapmamasını eleştirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"