2 fakültenin sadece tabelası var!

Giresun Üniversitesi bünyesinde kurulan Turizm Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesinin sadece tabelaları var, her iki fakülte de kadrolar oluşturulamadı.

Giresun Üniversitesi bünyesinde birisi 2013 yılında, diğeri ise 2105 yılında kurulan Turizm Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesinin aradan geçen süreç içerisinde bir türlü yapılanmasını tamamlayamayarak öğretime geçememesi dikkat çekiyor.

Gazi Caddesinde Giresun Valiliğine ait bulunan bir binada iki fakültenin tabelalarını gören Giresunlular fakültelerin neden kuruluşunu tamamlayamadığını merak ediyorlar.

TURİZM DİYE UĞRAŞIYORUZ AMA!

Giresun’da özellikle son yıllarda turizm konusunda büyük uğraşlar verdiğimiz bugünlerde Bakanlar Kurulu tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde kurulmasına karar verilen turizm Fakültesinin aradan geçen 4.5 yılda halen kuruluşunu tamamlayamamış olması Giresun adına bir kayıp olarak gözüküyor.  Giresunlular fakültenin bir an önce öğretime geçirilmesini bekliyorlar.

OLAYLI KURULDU O DA BEKLEMEDE

Giresun’da halen sadece tabeladan ibaret olan Diş Hekimliği Fakültesi de aradan geçen 2 yılı aşkın sürede faaliyete geçirilemedi. Diş Hekimliği Fakültesi de tıpkı Turizm Fakültesi gibi Gazi Caddesi’nde ki aynı binada tabelası asılı duruyor. Kuruluşu da olaylı olan YÖK tarafından 30 Nisan 2015 tarihinde kuruluşu kabul edilen Diş hekimliği Fakültesi Milli Eğitim Bakanlığında aylarca bekletilmiş tepkiler üzerine 27 Ağustos 2015 tarihinde kuruluşu resmen onaylanmıştı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/27/2-fakultenin-sadece-tabelasi-var/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"