Tüketici Hakem Heyetine elektronik ortamda başvurulabilecek

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Bıyık, “Tüketici Hakem Heyetine başvurular kolaylaştırıldı” dedi.

"Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'nin 11.08.2017/30151 tarihinde yayımlanmış yeni ve değişiklikler yürürlüğe girmiştir” diyen Metin Bıyık konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda büyük kolaylıklar getirilmiştir. Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvuruların şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden yapılması ile Tüketici Hakem Heyetlerinin iş ve işlemlerinin tüketici bilgi sistemi (TÜBİS) ile yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Bu başvuruların geçerli olabilmesi için uyuşmazlıkla ilgili başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması, varsa bilgi ve belgelerin sisteme yüklenmiş olması gerekir. Tüketicilerin elektronik ortamda şikayetlerini iletebildikleri çevrimiçi bir sistem olarak hızlı, etkin ve kolay kullanımının sağlanması amacıyla TÜBİS için yeni bir yazılım yapılmıştır. Burada, Elektronik ortamda e-Devletten başvuru yapan; ıslak imzalı başvuru formu ve varsa ekine ekleyeceği bilgi ve belgelerle birlikte 15 gün içerisinde ilgili tüketici hakem heyetine iletme yükümlülüğü kaldırılmıştır.”

"SÜREÇ HIZLANDIRILDI"

E-devlet üzerinden yapılacak başvurularda elektronik ya da mobil imza olmasına gerek kalmadan sadece TÜBİS’e başvuru yapılması ile başvuru işlemleri tamamlanmış olacağını belirten Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Bıyık, “Böylece bürokrasinin azaltılmasına ve tüketicinin kolayca başvuru yapabilmesine imkan tanınmıştır. Tüketici Hakem Heyetlerinin esas olarak 6 ay içinde karar vermesi gerekmektedir. Bunun yanında söz konusu inceleme sürecinin daha da kısaltılabilmesi amacıyla bilirkişi incelemesine ilişkin işlemler tüketici hakem heyeti başkanının yetkileri arasına dahil edilerek inceleme süreci hızlandırıldı” diye konuştu.

Haber: Yeşilgiresun

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/08/tuketici-hakem-heyetine-elektronik-ortamda-basvurulabilecek/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"