Seyit Fikri Yanıkömeroğlu hayatını kaybetti


Tirebolu Belediyesi eski başkanlarından Emin Yaşar Yanıkömeroğlu’nun babası, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitimi eski Genel Müdürü değerli hemşerimiz Seyit Fikri Yanıkömeroğlu, 25 Eylül Pazartesi günü akşamı tedavi görmekte olduğu hastanede Hak’kın rahmetine kavuştu. Yanıkömeroğlu’nun ölümü, Milli Eğitim Bakanlığı camiasında ve memleketi Tirebolu’da büyük üzüntü yarattı.

Böbreklerindeki rahatsızlığı nedeniyle bir süreden beri Giresun’da özel bir hastanede tedavi görmekte olan Tirebolu’nun saygın bürokratlarından değerli eğitimci Yanıkömeroğlu (akşam saatlerinde son nefesini vererek yaşama veda etti. Yanıkömeroğlu’nun naaşı, gece yakınları tarafından hastaneden alınarak Tirebolu Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yapan, son olarak da Yaygın Eğitimi Genel Müdürü olarak görev ifa eden değerli büyüğümüz Seyit Fikri Yanıkömeroğlu, bu kurumda çalıştığı 1979-1981 yılları arasında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeliğinde de bulundu. Döneminde yurt genelinde açılan Okuma-Yazma Kurslarında gösterdiği üstün başarılardan dolayı UNESCO tarafından berat ve madalya ile taltif edilen, bu arada Giresun’a yapılan eğitim yatırımlarında önemli katkıları bulunan Yanıkömeroğlu için Tirebolu’da hazin bir Cenaze Töreni düzenlendi. Körliman Mahallesindeki evine gelen çok sayıda bürokrat ve eğitimci ile sevenleri, değerli bürokratın evlatları Yaşar ve Zerrin Yanıkömeroğlu’na taziyede bulunarak, acılarını paylaştılar. Tirebolu’nun yetiştirdiği mümtaz kişilerden biri olan değerli bürokrat Seyit Fikri Yanıkömeroğlu’nun naaşı, evlerinin önünde alınan helallikten sonra Cintaşı Camiine götürüldü. Yanıkömeroğlu, Öğle Namazını müteakip kılınan Cenaze Namazından sonra Tirebolu’nun Hamam Mahallesinde bulunan Kurucakale Mezarlığında toprağa verildi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/28/seyit-fikri-yanikomeroglu-hayatini-kaybetti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"