Feyzioğlu, "En büyük sorun keyfilik"

Giresun Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, keyfiliğin her alanda görüldüğünü belirterek, “Bu Türkiye cumhuriyetinin varlığını tehdit eder duruma getirmiştir” dedi.

Giresun’a gelerek Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu burada önemli açıklamalarda bulundu. Beraberinde Türkiye Barolar Birliği yöneticileri ve Giresun Barosu Başkanı ile Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Feyzioğlu’na dernek başkanı Bekir Bayram tarafından günün anısına bir de plaket verildi. Feyzioğlu, ziyaret sırasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Barolar Birliği Başkanı Feyzioığlu, Türkiye’nin en önemli sorunun keyfilik olduğunu belirttiği konuşmasında, “Kamu ihalelerinde keyfilik, dış politikada, memur alımında hakim alımında keyfilik vardır. Liyakatın yerini iktidar kimse ona sadakat almış durumda. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını tehdit eder duruma gelmiştir” dedi.

Feyzioğlu, Türk yargısına olan güvenin yüzde yirmilerin altına indiğini de belirterek, “Anayasa değişikliği yargıyı güvenilir konuma taşıyacağına daha da güvensizliğe taşımıştır. Bizim bu konuda projemiz hazırdır. Çalışma grubu kurduk. Anayasada yargının güvenilir hale getirecek düzenlemeyi hazırlıyoruz. Türkiye’nin anayasa sorunu 16 Nisan’dan bitmemiş katlanarak üzerine çıkmıştır” dedi.

 

Haber: Yeşilgiresun

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/13/feyzioglu-en-buyuk-sorun-keyfilik/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"