SP’DEN FINDIK MİTİNGİ

Saadet Partisinin düzenleyeceği fındık mitingi bugün saat 17.30’da Atatürk Meydanında gerçekleşecek. Mitingde SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’da bir konuşma yapacak.

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, fındıkla ilgili köklü çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek Perşembe günü (bugün) Giresun'da, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da katılacağı bir fındık mitingi yapacaklarını söyledi.

"FİYAT 15 LİRA OLMALI DEMİŞTİK"

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, fındık sezonu öncesi 'rekolte daha fazla olacak' diyerek üreticiyi mağdur edecek bir fiyat açıklanmaması gerektiğini anımsattı. Cevat kurt, "Açıklanacak fiyatın 15 lira olması gerektiğini ifade ettik. Üzülerek gördük ki Tarım Bakanlığı, kendi hesapladığı maliyet 9.5 TL olmasına rağmen 10-105 TL'li fiyat açıkladı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ve bir an evvel gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini çeşitli faaliyetlerle ve basın açıklamalarıyla Trabzon kamuoyuyla paylaştık.

Bu uyarı ve önerilerimizin, Tarım Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarca dikkate alınarak, üreticinin mağduriyetini giderici olumlu adımlar attıklarını gördük ama bu yeterli değildir" dedi.

"ÜRETİCİNİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Fındıkla alakalı köklü çözümlerin üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde hayata geçirilmesi ve bu uygulamalara başlanması gerektiğini kaydeden Cevat Kurt, "Çünkü, üretici ekonomik olarak mağdur olmanın yanı sıra, her yıl fındıkla alakalı yapılan bu spekülatif uygulamalardan ötürü psikolojik olarak da etkilenmektedir. İnsanımızın hem ekonomisi, hem de psikolojisi bozulmaktadır" diye konuştu.
Saadet Partisi'nin Karadeniz örgütleri 28 Eylül 2017 Perşembe günü (bugün) Giresun Belediye Meydanı'nda saat 17.30'da Genel Başkan temel Karamollaoğlu'nun da katılacağı fındık mitingi yapacak.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/28/spden-findik-mitingi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"