Giresunlular Taksim ve Feshane’yi konuştu

Giresun Federasyonu yönetim kurulu, 26 Nisan 2015 Pazar günü yapılacak Taksim yürüyüşü ve 30 Nisan, 1-2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak Feshane 9. Giresun Günleri’ni İstanbul’da kurulu bulunan STK temsilcileri ile değerlendirdi. Giresun Federasyonu genel merkezinde yapılan değerlendirme toplantısına İstanbul’daki STK temsilcileri, yerel medya mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan toplantıya katılan MHP İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı Bilal Sarıyer ve AK Parti 2. bölge milletvekili adayı Şerife Betül Han’a STK temsilcilerini kendilerini tanıtmaları için 5 dakika süre verdi. Milletvekili aday adaylarının kısaca kendilerini tanıtmasının ardından Hasan Turan, “Biliyorsunuz ki bizimde aday adaylığı sürecimiz var ancak şu an burada oturduğumuz makam bizim siyaset yapacağımız makam değildir. Bu nedenle biz kendimizle ilgili bir konuşma yapmayacağız” dedi.


TAKSİM YÜRÜYÜŞÜ ÇOK ÖNEMLİ


Hasan Turan toplantıya katılımın yoğun olmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, bu yıl ki taksim yürüyüşünün çok önemli olduğunun altını çizdi. Turan, “İlk taksim yürüyüşümüzü Ankara’ya duyurmuştuk. Bu yıl da Giresunluların sesini Taksim’den Ankara’ya duyurmalıyız. Bu nedenle tüm derneklerimizden kentlerini en iyi şekilde tanıtacakları organizasyonlar yapmalarını bekliyoruz. Buraya katılan ya da katılamayan derneklerimizin bugünden sonra Taksim yürüyüşü gündemi ile toplanmalarını ve bu konu ile ilgili güzel çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Tüm zenginliklerimizle sesimiz Ankara’ya ulaşmalı dedi.


Çatalağaç Köyü Derneği Kemençe sanatçıları, halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleri ve yöresel lezzetleriyle Taksim yürüyüşünde olacaklarını, Çamoluk Derneği yöneticileri de Taksim’de keşkek kazanı yürüteceklerini söyledi. GÖRFED başkanı Birol Gardaş Tünel’de bulunan Beyoğlu Belediyesinin hizmet binasında Giresun’un tüm güzelliklerinin yansıtıldığı bir sergi açılması önerisinde bulundu. Diğer STK temsilcileri de bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.


FESHANE STAND KURALARI ÇEKİLDİ


Taksim yürüyüşü ile ilgili görüş alışverişlerinin yapılmasının ardından 9. Feshane Giresun Günleri’nde ilçelerin standlarının bulunacağı II. Mahmut salonunda bulunan standlar için kura çekimi yapıldı. Her ilçenin temsilcilerinin çektiği kura sonucunda standların dağılımı aşağıdaki gibi gerçekleşti.


1.Eynesil 2. Tirebolu 3. Güce 4. Bulancak 5. Merkez Batlama, 6. Çanakçı 7. Şebinkarahisar 8. Piraziz 9. Yağlıdere 10. Keşap, 11. Alucra 12. Görele 13. Dereli 14. Çamoluk 15. Espiye 16. Doğankent


Toplantı gündemin tamamlanması Taksim Yürüyüşü ve Feshane Giresun Günleri ile ilgili Afiş ve davetiyelerin STK temsilcilerine dağıtılmasıyla sona erdi.



Giresunlular Taksim ve Feshane’yi konuştu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"