Göreleli izciler yaşlıları ziyaret etti

Giresun’un Görele ilçesinde, “Yaşlılara Saygı Haftası” çerçevesinde Hasan Ali Yücel İlkokulu izci grubu, ilçede bulunan yaşlıları ziyaret etti.


İzci grubu lideri Müsamettin Dalgıç, önderliğinde 18-¬24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Göreleli izciler ziyaretine ilçeye bağlı Sayfiye Mahallesinde oturan 92 yaşındaki Gülsüm Bektaş’ın evinden başladılar burada bir süre sohbet edildikten sonra diğer yaşlılar ziyaret etmek amacıyla buradan ayrıldılar.


Bu günlerin mimarı olan yaşlıların geçmişi ile bugün arasında bir köprü vazifesi kuran en değerli varlıklar olduğunu belirten İzci lideri Dalgıç,  “Hayatlarını ülkeye ve topluma hizmet etmek için adayan yaşlıların rahat bir şekilde hayatlarını sürdürmelerinin en doğal hakları olduğuna inanıyorum. Bugün yaşlılarımıza göstereceğimiz saygı ve onların sıkıntılarının giderilmesi noktasındaki çabalarımız, kendi yaşlılık dönemimizde karşımıza çıkacaktır. Yaşlılarımız sadece bu günlerde değil, her zaman hatırlamalıyız” dedi.


İzcileri evine kabul eden Gülsüm Bektaş ise, minik izciler tarafından hatırlanmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, “İnsan yaşlandığında birçok işlerden uzak kaldığı gibi dertleşecek, konuşacak bir ses arıyor. Böyle bir günde minik izciler tarafından hatırlanmak çok güzel bir duygu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


BEKİR ÖZTÜRK



Göreleli izciler yaşlıları ziyaret etti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"