Vali Karahan’dan Orman Haftası mesajı

Giresun Valisi Hasan Karahan 21-26Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Orman Haftası ile ilgili mesaj yayınladı. Vali Karahan mesajında şöyle dedi: “Birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturan, ağaç köklerinin toprağı tutma özelliği ile erozyon oluşumuna ve sellere engel olan ormanlar, bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır.


Ormanların sağladığı; hammadde, temiz su, temiz hava, erozyon kontrolü, yaban hayatı ve rekreasyon imkanları tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz ve ilimiz için de hayati bir öneme sahiptir.


OKSİJEN” in en büyük üreticisi ormanlarımız, ekolojik sistemimizin en büyük koruyucularından birisidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar.


Günümüzde, küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan seller, toprak kaymaları, orman yangınları gibi etkenler doğayı tehdit eder duruma gelmiştir.


Doğa harikası ormanlarımız mutlaka korunmalı ve alanları artırılmalıdır. İçinde bulunduğumuz ağaçlandırma mevsiminde bol bol fidan dikelim hem çevremizin yeşilini artıralım hem toprağımızı değerlendirelim hem de gelecek nesillere bir miras, bir servet bırakalım. Unutmayın uygarlığın en güzel göstergesi çiçektir, ağaçtır, ormandır.


Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını, ağaca, ormana, yeşile ve kısacası tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle kutlar, görevlilere çalışmalarında üstün başarılar diler, ormanlarımızı koruyup gözeten herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.”



Vali Karahan’dan Orman Haftası mesajı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"