Jandarmanın 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Giresun’da da düzenlenen törenle kutlandı.  Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Vekili Yüksel Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, birçok daire müdürü, askeri personel ve aileleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende konuşan Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, “Yüce Türk milleti tarihler boyunca özellikle insanlık âlemine yaptığı kültürel anlamında, kural koya bilme anlamında, hukuk devleti ola bilme ve devlet kura bilme anlamında örnek olmuş bir millettir.

İnsanlık âlemine birçok yerinde katkılar sunmuş bir millet. Millet olarak da belki dünyanın en meşru millettir. Bir milleti diğer milletlere istinaden ön plana çıkaran önemli hale getiren devlet kurduğu gibi bu devleti belli kurallarla yaşata bilme kabiliyeti, medeni yaşaya bilme kabiliyeti, şehirleşebilme kabiliyeti işte bu özellikleri aynı zaman da kuralı yaşayabilme kabiliyetinde beraberinde getirmekte, kurallı yaşayabilmekte konulan kuralları ve kanunları işletebilme yeteneğini de zaruri kılmakta. Kuralların işletilebilmesine günümüzde kolluk tabir ettiğimiz polis ve jandarma ile mümkün oluyor. Türkiye Cumhuriyeti de bölgesinde kurduğu devleti işleyebilme adına jandarma ve polisi ile bu işleri yerine getiriyor. Jandarma teşkilatı da Türkiye Cumhuriyeti jandarması da 176 yıldır halkı ile milleti ile çok özleşmiş bir vaziyette kendine tebliğ edilen bu görevi başarılı bir şekilde yerine getirebilmekte. Gerçekten daha eski zamanlara göz attığımızda kırsal bölgelerde hep şunu duyardık. Bize de gençlik yıllarımızda bunu anlatırlardı. Yolların, elektriğin, suyun olmadığı çok ücra yerlerde eğer kışın tipide bir karartı görüyorsanız bilin ki ya kurttur ya da jandarmadır. Bu deyiş, bu yaklaşım belki dünyada hiçbir ülkede ve devlette söz konusu olmayan bir şey. Jandarma kendine görev addedilen bölgede hakikaten halkı ile iç içe olmuş, yaşamış, ona hizmet götürebilmiş bir kuruluş” dedi.

Konuşmanın ardından törende resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Vali Vekili Çelik ve Garnizon Komutanı Doğru verdi. Arama kurtarma köpeği ve narkotik köpeğinin gösterisi ise izleyenleri kendine hayran bıraktı. Tören askeri geçişin ardından son buldu.



Jandarmanın 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"