Uzmanından karne ve LYS uyarısı

Giresun Özel Ada Hastanesi Psikoloğu Uzm. Psikolog Songül Çolakoğlu, karne alan öğrencilere ve velilere uyarılarda, LYS’ye girecek öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Çolakoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün çocuklarımız karnelerini aldılar. Karne alan öğrenciler içinde notları zayıf olanlar da vardır. Aileler çocuklarına bu gibi hassas konularda daha dikkatli olmaları gerekir. Sizin onlara yapacağınız herhangi bir olumsuz davranış hayatlarında verecekleri en önemli kararlarda etkili olacaktır. Çocuklarımız ise unutmamalılar ki bu alacakları ilk karne değildir, en önemlisi inanmaktır inandıkları takdirde başaracaklarını unutmamalılar” dedi. Önümüzde bir LYS sınavı olduğunu belirten Çolakoğlu, ”Zor bir dönemden geçtik. Gençlerimiz için ciddi bir anlamda zor bir süreç oldu. Sona geldiler artık şu saatten sonra çok büyük çalışma yapacaklarını beklemiyoruz. Bilgilere hakimlerse veya hakim değillerse de 2-3 gün içinde de kapatamazlar. Sınav heyecanlarını ve kaygılarını birazda aşağıda tutmaları gerek. İnanmak işin yarısıdır. Sınava inanarak girerlerse zaten işin yüzde ellisi zaten cepte. Sınava inanmadan giriyorsanız ve bilginiz tamsa bu sizi geriye iter ama inancınız tamsa ve bilginiz tamsa bu sizi daha ileriye iter ve bu iş zaten hallolmuştur” diye konuştu.

Ailelere çocuklarına meslek seçiminde baskı yapmamasını da isteyen Çolakoğlu “Ailelerin öngördüğü meslek türleri var ama bu mesleği ömür boyu o çocuk yapacak ve keyif almadığı alanda çalışmak ne onu motive edebilir ne de çevresine vatana millete hayırlı olabilir. Bunun için onun sevdiği bir alan olsun çocuğunuz istediği bir bölüm olsun” diye konuştu.



Uzmanından karne ve LYS uyarısı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"