Bektaşoğlu, özel idare bütçesine destek istedi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de 2017 bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmalarla ilimizin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Bektaşoğlu son olarak Hükümet adına toplantılara katılan bakanlara Giresun Özel İdare bütçesinin hizmet için yetersiz olduğunu belirterek, destek istedi.

Bektaşoğlu konuşmasında özel idarelerin, asıl nüfusun yaşadığı kent merkezlerinin dışındaki alanlarda faaliyet gösteren en önemli hizmet kurumları olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla, bu kurumların bütçe imkân ve kabiliyetlerini, hizmet altyapılarını güçlendirmek gerekir” diye konuştu.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Giresun, özel idare hizmetlerine muhtaç illerin başında gelir. Köylerimize dönük olarak genel bütçe kaynaklarıyla yürütülen projeler de yok denecek kadar azdır. Köylerimizin bu çağda, bu yüzyılda konuşulmaması gereken yol başta olmak üzere, içme suyu, menfez, kanalizasyon gibi pek çok ciddi sorunları vardır. Ama buna rağmen idaremizin 2017 yılı bütçesi 50 milyon lira olarak belirlenmiştir. Bu, oldukça komik ve hak etmediğimiz bir rakam. Bu bütçeyle 16 ilçe, 8 belde, 24 belediye, 551 köy, 421 bin kişilik nüfusa sahip Giresun'da nasıl hizmet yapılabilir? Sizden özel idare bütçesine KÖYDES üzerinden katkı yapmanızı bekliyor, teşekkür ederim.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"