Kar ulaşımı vurdu!

Giresun ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeni ile il genelindeki 377 köy yolu ulaşıma kapandı.7 ilçede okullardaki eğitime 1 gün ara verildi.

Giresun’da etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü.  Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle kent beyaza örtüyle kaplanırken, Giresun’un yüksek kesimleriyle iç bölgelerinde bulunan ilçelerde kar kalınlığı 40 santime ulaştığı öğrenildi. Giresun il genelindeki 550 köyden 377 sinin ise yolu kar nedeni ile kapandı.

Giresun merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinin üst mahallerinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, dün gece etkili olmaya başlayan kar yağışının özellikle üst kesimdeki Samanlıkkıranı, Kayadibi, Cumhuriyet ve Seldeğirmeni mahallelerinde hayatı olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Samanlıkkıranı Mahallesi'nde ölçülen kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı ifade edilen açıklamada, "Kayadibi mahallesinde 20 santimetre, Cumhuriyet mahallesinde 20 santimetre, Seldeğirmeni mahallesinde de 25 santimetre olarak ölçüldü" denildi.

Açıklamada ayrıca, kar yağışının olduğu mahalle yollarında ulaşımın aksamaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü ve kent genelinde ulaşıma kapalı yolun bulunmadığı aktarıldı.

İLÇELERDEKİ BAZI OKULLAR KAR NEDENİYLE TATİL EDİLDİ

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Alucra, Güce, Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı, Dereli ve Keşap’ta şehir ve köylerde, Bulancak ve Görele’de ise sadece köylerde ilköğretim okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.
Diğer yandan Merkez ilçenin Okçu ve Yağmurca ile Merkez ve Görele taşımalı öğrencilerin bu kapsama alındığı ifade edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"