Öztürk, “Türkiye büyüme oranıyla zirvede”

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaklaşık iki hafta aralıksız devam eden ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen 2017 Yılı Bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplam bütçenin 645 milyar TL olduğunu ve geçtiğimiz 2016 yılına göre bütçenin ciddi oranda büyüdüğünü kaydeden Öztürk, bütçenin yatırım ve hizmet bütçesi olduğunu söyledi.

“Bütçenin yatırıma ayrılan kalemleri geçtiğimiz yıla oranla %30 artış göstermiştir” diyen Ak Parti Giresun Milletvekili Öztürk, en fazla yatırım bütçesini ulaştırma ve eğitimin oluşturduğuna dikkati çekti.

Bütçenin aynı anda Türkiye'nin dünya ölçeğinde çok hızlı büyüdüğünün bir göstergesi olduğunu; dünya ölçeğinde 2016 yılında büyümenin % 3.1 olarak beklenmesine karşın, Türkiye’nin 2016 yılının ilk yarısında bu rakamın üzerine çıkarak %3.9 büyüdüğünün altını çizdi.

Bu rakamla Türkiye’nin, Çin ve Hindistan dışında gelişmekte olan ülkeler içinde birinci durumda olduğunu ifade eden Öztürk, 7 milyon ilave istihdam ile yine Türkiye’nin OECD Ülkeleri içinde ikinci durumda olduğunu ifade etti.

Giresun Milletvekili Sabri Öztürk şunları söyledi: “Faiz giderlerinin bütçe içindeki payı 2002 yılında % 43,2 iken 2017 yılında %8,9'a kadar indirilmiştir. Kısaca bütçemiz millete hizmet ve yatırım bütçesidir. AK Parti olarak iktidara geldiğimizden günden beri millete hizmet yolunda çalışıyoruz. Milletimiz de her seçimde en yüksek desteği vererek yaptığımız çalışmaların başarısını tescil etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2023 hedefleri doğrultusunda ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Bütçemiz ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"