Giresun’da 2016 yılında neler oldu?

Giresun’da 2016 yılında hangi önemli olaylar meydana geldi? İşte Giresun’da 2016 yılında meydana gelen önemli olaylar ve gelişmeler şöyle;

“FENERBAHÇE 35 YIL SONRA GİRESUN’DA”

[caption id="attachment_23683" align="alignleft" width="244"] 2016 yılının ilk günlerinde Giresun’da spor alanında heyecan yaşandı 35 yıl önce bir Türkiye kupası maçında Giresun’a gelen Fenerbahçe futbol takımı yine bir Türkiye kupası müsabakası için Giresun’a geldi.[/caption]

2016 yılının ilk günlerinde Giresun’da spor alanında heyecan yaşandı 35 yıl önce bir Türkiye Kupası maçında Giresun’a gelen Fenerbahçe futbol takımı yine bir Türkiye Kupası müsabakası için Giresun’a geldi.
10 Ocak’ta Giresun Atatürk stadında oynanan müsabakadan konuk ekip Fenerbahçe Josef De Souza ve Fernandao’nun attığı goller ile 2-0 galip ayrıldı. Giresun için özel olan bu maçı Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’da şehre gelerek protokol tribününden takip etti.

 

"KATI ATIK DÜZENLİ DEPO BERTARAF TESİSLERİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUDU”

Yapımı yörede tepkilere neden olan ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve Çevre Belediyeler Birliği tarafından yapımı tamamlanan Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi sınırları içerisindeki ‘Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi’ Ordu Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla Çavuşlu Belde Belediyesi ekipleri tarafından 2 Şubat günü mühürlenerek kapatıldı. Kapatılmadan 2 gün sonra 4 Şubat’ta ise tesis yeniden açıldı.

 

"750 GÖNÜLLÜ KÖY KORUCUSU GÖREVE BAŞLADI”

[caption id="attachment_19559" align="alignright" width="300"] Giresun’da 750 gönüllü köy korucusu 19 Nisan tarihi itibariyle göreve başladı.[/caption]

Karadeniz’de artan terör olaylarının ardından Giresun’da 750 gönüllü köy korucusu 19 Nisan tarihi itibariyle göreve başladı. Giresun Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, köy korucularının gerekli eğitimleri tamamlayarak il genelinde sorumlu oldukları bölgelerde göreve başladıkları ifade edildi.

“NİSAN AYI GİRESUN İÇİN HÜZÜN AYI OLDU”

[caption id="attachment_19108" align="alignleft" width="300"] 2 Nisan’da Şehit olan Uzman Çavuş Bekir Kelleci[/caption]

Giresun’da ilk önce Mardin Nusaybin’den kötü haber geldi. 2 Nisan’da Şehit Uzman Çavuş Bekir Kelleci, ardından 12 Nisan’da Diyarbakır’ da ki bombalı saldırıda Şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk ve 25 Nisan tarihinde yeniden Mardin Nusaybin’den gelen acı haberle Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Bekir Kelleci’den 3 hafta sonra Şehit olan Süleyman Kul’un arkadaşının cenaze töreninde tabuta sarılmış halinde çekilen fotoğrafları ve görüntüleri Türkiye’yi gözyaşlarına boğmuştu.
Öte yandan Şehit Uzmana Çavuş Süleyman Kul’un Yağlıdere ilçesinin kurulduğu tarihinden bu yana ilk şehidini verdiği ortaya çıkmıştı.

“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NE PROF. DR. CEVDET COŞKUN ATANDI”

[caption id="attachment_19809" align="alignright" width="300"] Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne 28 Nisan tarihinde Prof. Dr. Cevdet Coşkun getirildi.[/caption]

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atanmasıyla Prof. Dr. Aygün Attar’ın yerine 28 Nisan tarihinde Prof. Dr. Cevdet Coşkun getirildi. Giresun Üniversitesi'nde 10 Mart'ta yapılan rektörlük seçimlerinde Aygün Attar 260, Cevdet Coşkun ise 103 oy almıştı.

“PKK GİRESUN’DA SALDIRILAR DÜZENLEDİ”

Giresun’da 6 Mayıs tarihinde bölücü terör örgütü mensupları Çaldağ Jandarma karakoluna düzenledikleri saldırıda karakol komutanı Astsubay Başçavuş Zafer Çalışkan şehit oldu. Giresun’da 2016 yılında PKK terör örgütü Dereli ilçesinde polise düzenlenen saldırıda ise ilk önce açılan ateşle bir polis memuru yaralandı. Saldırının ardından bölgede başlatılan arama tarama faaliyetleri sırasında EYP’ye basan bir Özel Harekat polisi yaralanmıştı.

“NURETTİN CANİKLİ BAŞBAKAN YARDIMCISI OLDU”

[caption id="attachment_21068" align="alignleft" width="300"] Binali Yıldırım Başkanlığında kurulan hükümette Nurettin Canikli Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.[/caption]

AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı oldu.
TBMM 22, 23 ve 24'üncü dönemlerinde Giresun Milletvekili seçilen Nurettin Canikli, AK Parti Grup Başkan Vekilliği, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyeliği görevlerinde bulundu. Canikli, 62. Hükümet döneminde ise Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

“GİRESUN’DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ”

Giresun’da 5 Temmuz günü Alucra ilçesiyle Yağlıdere ilçesi sınırlarında bulunan Tohumluk köyü kırsalına S-70 Sikorsky tipi askeri helikopter henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü.
İçerisinde 1 tuğgeneral, 1 kurmay albay, 2 binbaşı ve onların 4 eşi ile 3 çocuk, 3 mürettebat bulunuyordu. Helikopterdeki 15 kişiden 7'si şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.

“GİRESUN’DA VATANDAŞLAR DARBEYE 'HAYIR' DEMEK İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ”

15 Temmuz gecesi planlanan ve başarısız olan hain darbe girişimi gecesi binlerce Giresunlu hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara döküldü.

 

"GİRESUN’DA SAĞANAK YAĞIŞ SELE DÖNÜŞTÜ”

Giresun’da 21 Eylül tarihinde etkili olan sağanak yağış sonrası Eynesil ilçesinde sel meydana geldi. Yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.

“4 PKK’LI GİRESUN’DA YAKALANDI”

Terör örgütü PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyü kırsalında, PKK’ya ait bir adet sığınak ile muhtelif malzeme ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı.

Haber: Yeşilgiresun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"