Öğrencilere afetlere karşı korunma eğitimi verildi

Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş MTA Lisesinde, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Ekibi tarafından Deprem, Yangın ve Tahliye tatbikatı yapıldı.
On beş kişilik ekip gün boyunca sınıflara girerek konu hakkında öğrenci ve öğretmenlere bilgilendirmede bulundular. Tatbikata Espiye Belediyesi itfaiyeleri de katılarak yangın tahliye uygulaması başarıyla tamamlandı.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Selami Alkan tahliye sonrası öğrencilere olası afetlerde yapılması gerekenler ve alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi. Ayrıca öğrencilerle evde çıkabilecek tüp yangınlarına karşı da söndürme uygulaması yapıldı.

Okul Müdürü Alptekin Güler, tatbikatın öğrenciler ve öğretmenler açısından oldukça faydalı olduğunu, Özellikle itfaiye araçları ve ambulansla yapılan tahliye tatbikatının öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti. Bu vesileyle okulda bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen başta il milli eğitim çalışanları olmak üzere Espiye belediyesi ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"