Bektaşoğlu, “Son karar milletindir”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de sona eren anayasa değişikliği görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bektaşoğlu açıklamasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla yetkisini devretti ve halkın egemenliğine dayanan parlamenter demokratik sistemi ortadan kaldırılmasına, Başkanlık rejimine geçmeye onay verdi.   Tarihe not düşüyoruz. Tarih bunu yapanları asla affetmeyecektir. CHP olarak, bütün varlığımızla, gücümüzle direndik, ama AKP ve MHP milletvekillerinin halkın onlara verdiği yetkiyi ve iradelerini teslim ettikleri ortaklığın sayısal gücünü aşamadık.

Her türlü çirkin yöntemi, kaba kuvveti kullanarak birbirlerini denetleyip kontrol ederek oy kullandılar. Artık söz ve karar önce Anayasa mahkemesinin, sonra demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ve Türk milletinindir. Asırlar boyu hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti, esarete boyun eğmeyecek, atalarının kurtuluş savaşı vererek kurduğu cumhuriyeti, kendi eliyle verdiği oylarla ortadan kaldırmayacak, Atatürk’ün saraydan alıp kendisine verdiği egemenlik ve yönetme hakkını ülkeyi bu hale getiren anlayış ve zihniyete, onların kurduğu kirli ortaklığa teslim etmeyecektir.

TBMM’de yapılan bu büyük yanlışlığı onlar düzeltecektir.  Bu konu partiler üstüdür. Hepimiz farklı partilerden, görüş ve inançlardan olabiliriz. Ama bunların hepsi teferruattır. Çünkü söz konusu vatandır.  Vatan için ortak bir noktada buluşacağız.

Halkın ve demokrasinin kurum ve kurallarıyla yönettiği bir cumhuriyet yerine, bütün güçleri elinde toplamış her şeye karar veren ve uygulayan partili bir Cumhurbaşkanının yönetimine ülkemizi teslime etmeyeceğiz

Bugünden başlayarak, Lozan ruhuyla karış karış ülkemizi ve ilimizi gezerek halkımıza gerçekleri, bu Anayasayla getirilmek istenen rejimi anlatacağız.   Kurtuluş savaşına Osman Ağa ve Hüseyin Alparslan’ın kurduğu iki gönüllü alayla katılan, can ve kan veren Cumhuriyeti kuran atalara sahip Giresunlu hemşerilerimin, bugüne kadar olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan demokrasiye sahip çıkacağına inanıyor ve güveniyorum.  Her hayır Türkiye’nin hayrına olacaktır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"