FINDIK 13 LİRAYI GÖRDÜ

Giresun’da serbest piyasada tombul fındık 13 lirayı gördü. GZO Başkanı Karan, “Fiyatların yükselişini sürdürmesini bekliyoruz” dedi. TSOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan’da “Tüccarlar arasında rekabet fiyatlara yansıyacak” diye konuştu.

Giresun Ticaret Borsası'nda 50 randımanlı kabuklu fındık 11.86 liradan işlem görürken, serbest piyasada ise 55 randımanlı fındığın fiyatı 13 kadar liraya çıktı.  Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’da yaptığı açıklamada Borsanın fiyatları 11.86 liradan kamuoyuna duyurduğunu söyledi. Fındık fiyatında yükselişin sürdüğünü ifade eden Karan, "Bu artışın önümüzdeki günlerde devam edeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda piyasada fındık yok. Depolar boşaldı, stok azaldı. Manav ve tüccarlar yeniden depolarını doldurmak için fındık almak durumundalar. Bu da fiyatlara yansımaya başladı." dedi.  Karan, ihracat rakamları ve iç piyasa tüketimine bakıldığında üreticinin elinde kalan fındığın bundan sonrasını karşılayamayacağının görüldüğünü kaydetti. Karan, serbest piyasada tombul fındığın 13 lira, kara ve sivri fındığın 13 liraya yükseldiğini ifade ederek, “Bize göre üreticinin elinde 150-170 bin ton fındık gözüküyor. İhracat için ise 150 bin ton iç fındığa ihtiyaç var. Eldeki fındık ihracata ve iç piyasaya yetmiyor” dedi.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan da, özellikle serbest piyasada ciddi hareketliliğin olduğunu dile getirerek, "Bazı manavlar 55 randımanlı fındığı 12 liradan alıyor. Bazı manavlar ise yeni fındık almak için üreticinin ürününü evinden teslim alma yoluna gidiyor. Bu da fındık piyasasının yeniden hareketlendiğini bize gösteriyor. Şu anda tüccarlar arasında tatlı bir rekabet var. İnşallah bu fiyatlara olumlu yansıyacak" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"