Giresun’da İzci Şenliği yapıldı

Giresun’da yapılan Mahalli İzci Kampına Giresun’un yanı sıra Ordu ve Amasya’dan da izciler katıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilciliğinin 2017 yılı faaliyet programında yer alan “Mahalli İzci Kampı”  Giresun’da yapıldı. Giresun, Ordu ve Amasya’dan da izcilerin katıldığı kampın sorumluluğunu Amasya İzcilik ve Doğa Sporları Kulübünden 3 Tahtalı Eğitici Lider Yıldıray Döğücü yaptı.

Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Öztürk, Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu ile Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kiraz’ın yönetimlerinde 21-27 Ocak 2017 tarihleri arasında Giresun Süleymanağa İzci Evi’nde 7 gün 6 gece yapılan kampa, Giresun’dan İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, Çotanak İzcilik Gençlik Kulübü, Ordu Gençlik ve İzcilik Kulübü ile Amasya İzcilik ve Doğa Sporları Kulübünden toplam 75 izci katıldı.

Mahalli İzci Kampı’na katılan izcilere hazırlanan kamp programı çerçevesinde;  temel izcilik bilgileri, ilk yardım bilgileri, gece hike yürüyüşü (barınak bulup geceleme), karda yürüme şekilleri, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, tesis bakımı ve tesis yapımı, dağcılık, ateş çeşitleri öğrenme ve yakma, kamuflaj, kış şartlarında giyinme, beslenme ve yaşam (giyecekleri kar geçirmez hale getirme vb.), kar barınakları, kar oyunları, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve oryantiring (pusula ile yön bulma) gibi pek çok konuda eğitim verildi. Giresun Kalesi’nde doğa yürüyüşleri yapan ve iz takibinde bulunan izciler, zorlu kış koşullarında Kümbet Yaylasına yaptıkları gezide de,  uygulamalı izcilik faaliyetlerinde bulundular. Kampa katılan izciler, kar üzerinde çadır kurup, kar yürüyüşleri yapıp, kar oyunları oynadıktan sonra, muhteşem kar ve doğa manzaraları ile doğanın tadını çıkardılar. Kamp programı çerçevesinde, kamp yöneticileri Yıldıray Döğücü, Ömer Öztürk, Mehmet Şeyranlıoğlu, Turgay Kiraz ve izcilerden oluşan bir grup, Giresun Valisi Hasan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut’u da makamlarında ziyaret edip kamp ve izcilik faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Kamp Sorumlusu Yıldıray Döğücü, kampa katılan izcilerin bilgi, beceri ve eğitimlerinin yanı sıra soğuk kış şartlarında da hayatlarını idame ettirebilme yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduklarını belirtti. Döğücü, farklı illerden gelen izcilerin kültür alış verişlerinde de ulunduğunu, yeni arkadaşlık ve dostluklar edindiklerini söyledi. Döğücü, bu faaliyet için ikinci kez geldiği Giresun’da olmaktan ve böyle bir kampa katılmaktan da mutlu olduğunu ifade etti.

Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu da yaptığı açıklamada; kampa katılan tüm ekiplere ve kampa destekte bulunan Giresun ve Keşap Belediye Başkanlıklarına,  teşekkür etti.

27 Ocak 2017 günü düzenlenen Kamp Kapanış Törenine Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ile Giresun Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fethi Elmas da katıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"