CHP’li Türker’den hastane ziyareti

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker ve beraberindeki heyet kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen hizmete başlayan kadın doğum ve çocuk hastalıkları araştırma hastanesine ziyarette bulundu. Türker; hastanenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen hükümet yetkililerine ve hükümetin yerel temsilcilerine teşekkürlerini sunarken, sağlık alanında devletin işi adeta ticarethaneye döndürdüğünü çeşitli maddelerle ifade ederek hükümeti de topa tuttu.

Hastanenin geç kalınmış bir hizmet olduğunu eski hizmet binasının ömrünün sonuna geldiğini ve hasta kabulüne başlayan yeni binanın şehrimize yakışır kalitede olduğunu belirtti. Başhekim Opr. Dr. Hüsne Bostan tüm idari ve sağlık personeline de kolaylıklar dileyen Türker, hastaları da tek tek çeşitli hediyeler ile ziyaret ederek şifalar diledi. Türker açıklamasında; “Genel sağlık sigortası çıkardık, artık herkesin sağlık sigortası var diyen hükümetin işsizlik sigortasından yararlanamayan işsizlere, kayıt dışı sektörlerde çalışanlara, primini ödeyemeyen esnafa, çiftçiye, 18 yaşını dolduran, çalışmayan kız çocuklarına ve bu hallerde sağlık hizmetlerinden yararlanamayan insanlarımıza çözüm bulmaya devam ediyorum” dedi.

Genel sağlık sigortasında bütün sağlık harcamalarının devlet tarafından ödenmesi gerektiğini belirten Türker, hastaneye git giriş muayene parası, tahlil ver ilave para, eczaneye git ilaca para, hastane değil sanki devletin ticarethanesi, hükümet yetkililerinin katılım payları ve ilave ücretler konusunda tabloyu elini vicdanına koyarak yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin özellikle özel hastanelerdeki soyguna bir an önce dur demesinin gerektiğini belirten Türker, başı ağrıyan bir insan hastaneye girse 100 liradan aşağı çıkamıyor, bir aile çocuğunu özel hastanede dünyaya getirmek istese masrafları en az 1000 lirayı buluyor, ülkemizin meşhur bıçak parası uygulaması el atından devam ediyor dedi.

Hükümetin tutarsız, güvensiz siyasi söylem ve kararlarından dolayı euro döviz kurlarındaki artışları neticesinde devletin ilaç alımlarında euro 2,11 olarak kullanılan sabit kurun 2,34 olarak güncellenmesinin de önümüzdeki günlerde ilaç fiyatlarına zam olarak yansımasına acaba ne diyecekler? Olan yine zaten canı yanmış hastalara ve vatandaşlarımıza oluyor.

İktidarın eczaneleri dahi tahsilat gişesi olarak gördüğünü, vatandaşlarla eczanelerin her defasında karşı karşıya bırakıldığını, eczaneye adım atan bir hastanın muayene ücreti 6 TL, reçete bedeli 3 TL gerçeği ile yüz yüze kaldığını, birçok vatandaşın bunları ödeyecek durumu olmadığı için yükün bu ücretleri tahsil edemeyen eczacılara kaldığını belirten Türker, AKP’nin göz boyayan bir bilboard partisi olduğunu belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"